office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Park Angiolina

Otkrijte čaroliju cvijeta kamelije

Otkrijte skrivene čari jednog o najljepših opatijskih parkova! Upoznajte opatijsku histtoriju kroz čaroliju Parka Angiolina i uživajte u šetnji slikovitim stazama.

Park Angiolina jedan je od najnagrađivanijih parkova u Hrvatskoj te najpoznatiji park u Opatiji. Sa širokom lepezom biljnih vrsta iz raznih dijelova svijeta čini zeleno srce grada. Cvijet kamelija koji upotpunjuje ljepotu ovog parka postao je simbolom Opatije.

Osim prekrasne kamelije, u parku su svoj dom pronašli i američki bor, himalajski čempres, zimzelena biljka zanimljivih listova – fatsia japonica te skoro 150 drugih biljnih vrsta. Ovom hortikulturnom spomeniku uvelike pogoduje ugodna mediteranska klima pa park, uz pomoć vrijednih ruku vrtlara, uvijek izgleda savršeno.

Prošećite šljunčanim stazama parka i naići ćete na šarmantnu Villu Angiolinu i slikoviti Glazbeni paviljon. Odmorite se na nekoj od brojnih klupica i uživajte u zelenoj bajci Opatije.

Iginiju Scarpi je bavljenje trgovinom omogućilo da u park ispred svoje vile zasadi raznovrsne biljne vrste poreklom iz Kine, Južne Amerike, Australije i Japana. Crvena japanska kamelija jednostrukog cveta istakla se među ostalim biljkama.

„Veroni nitko ne može uzeti balkon, Romea i Juliu; Dubrovniku Minčetu i činjenice o prošlosti slavne Republike, Lovranu njegove marune ili trešnje a Opatiji njene kamelije.“ (Jan Bernard Urban)

Na površini od 2,7 hektara zemlje danas je zasađeno više od 150 vrsta drveća i žbunova poput lovora, magnolija, palmi, borova, sekvoja, maslina i drugih. Nisko rastinje u mirisnom parku uredno je podšišano i smisleno oblikovano.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.