office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Pješčana uvala

Mjesto Pješčana Uvala dobilo je ime po pješčano-šljunčanoj od vjetra zaštićenoj uvali u kojoj se nalazi te se u posljednjih 30-ak godina jako razvilo.

Sagrađeno je moderno naselje, ali i nekoliko porodičnih hotela, kao i jedna od najopremljenijih marina u Hrvatskoj u čiju modernizaciju se svake godine jako puno ulaže.

Pješčana plaža smještena je u Medulinu, u pješčanog uvali u kojoj se nalazi i marina.

Iznad plaže nalazi se veliki broj stabala čija krošnja kupačima osigurava hlad i skrovište od sunca tokom cijelog dana. Ulaz u more je jako blag, stoga je plaža idealna za obitelji s malom djecom i neplivače. Duž cijelu obalu proteže se uređena šetnjica kojom je pravi užitak šetati, budući da se pružaju predivni pogledi na kristalno čisto more i na otok Fratarski.

Kako joj i ime kaže, plaža je pješčana s djelomičnim šljunčanim područjem. More je uglavnom mirno i plitko, a plaža ograničena zaštitnom linijom što pogoduje obitelji s malom djecom i neplivačima iako je rado posjećuju i mladi i stari. Na Pješčanoj plaži postoji i pristup za osobe s invaliditetom.

Zahvaljujući brojnim dostupnim sadržajima, zabave na Pješčanoj plaži neće nedostajati. Uživajte u partiji picigina u plićaku sa svojim najmilijima, okušajte se u ronjenju ili odbojci na pijesku. Ljubitelji avanturizma neće moći odoljeti parasailingu, a djeca igri na dječjem igralištu, vožnji pedalinama ili cjelodnevnoj zabavi na icebergu.

Spas od popodnevnih vrućina potražite u hladu borove šume, barovima ili u obližnjem restoranu. Na plaži se nalazi i štand s voćem i povrćem, kiosk, vanjski tuševi i javni wc. Također je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane kako bi se mogli opustiti i prepustiti toplim zrakama sunca.

Pješčana Uvala je također jako popularna i zahvaljujući mnogobrojnim sportskim sadržajima poput odbojke na pijesku, a moguće je i iznajmiti pedalinu, kajak, barku i sl. Ovo mjesto se isto tako diči mnogobrojnim restoranima s vrhunskim delicijama koje pružaju pravi gastronomski doživljaj.

You must be logged in to post a comment.