office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaže na Zlatnom rtu

Uvala Lone dio je zaštićene park šume “Zlatni rt” s jednom od najposjećenijih plaža u Rovinju. Plaža je uređena i posuta šljunkom  te privlači mnoge kupače, a osobito obitelji s djecom.

Osim glavne plaže, mogu se naći i manje stjenovite plažice za sve one koji vole uživati u privatnosti. Nekoliko metara od obale možete pronaći hlad pod gustim krošnjama stogodišnjih stabala, a na početku i u sredini uvale nalaze se snack barovi, gdje se uvijek možete osvježiti.

Do centra Rovinja ima samo 15-tak minuta hoda.

Uvala Kurent najposjećenija je uvala na tom dijelu priobalja i posuta je šljunkom. Uz pogodnosti koje pruža šljunak, prednost ovoj plaži daje i stara crnogorična šumica koja će vam pružati hlad tijekom čitavog dana. U blizini plaže nalazi se uređena travnata površina na kojoj ćete moći obogatiti vaš boravak na moru raznim sportskim i društvenim igrama.

U uvali Kurent postoji snack bar koji nudi piće, sladoled i najam ležaljki, a u uvali su postavljene javne svlačionice. Na obližnjem kamenolomu na rtu Montauro koji je atraktivan ljubiteljima free climbinga zbog velikog broja pripremljenih staza i predivnog pogleda na rovinjski arhipelag. Na rtu Montauro plaže nisu toliko atraktivne: visoke i strme stijene nude tek mali broj mogućih ulazaka u more.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.