office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Prvi turisti stigli u Crnu Goru: Evo koliko košta iznajmljivanje suncobrana i ležaljki

Iako zvanična ljetnja sezona na Crnogorskom primorju počinje za desetak dana, mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se tek očekuje.

“Voda je odlična, topla i čista. Nakon mnogo kiše jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve”, rekla je Milica iz Ulcinja.

Mnogo polemike je bilo oko ovogodišnjih cijena u ljetovalištima Crne Gore, ali one se po svemu sudeći još uvijek nisu mijenjale.

Tako komplet od dvije ležaljke sa suncobranom sebi možete priuštiti za 10 eura.

“Toliko je bilo prošle godine, nije cijena rasla. Naravno nije svuda isto. Ovaj primorski dio koji gravitira ka Ulcinju, Baru i Čanju ipak je malo jeftiniji od Budve, Bečića i Boke. Za kafu vam je potrebno da izdvojite od 1.50 do 2.20 eura, za pivo od 2.30 eura do 3.00 eura, ručak za dvije osobe ne košta više od 13 eura”, rekao je ugostitelj iz Čanja, prenosi Blic.

Ove sezone mnogi ugostitelji u Crnoj Gori su imali problem sa radnom snagom. Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga su prinuđeni da radnike traže u drugim zemljama. Do ove godine tradicionlano su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovne, ali sada su i oni mahom izostali, jer su birali neke dalje i bolje plaćene destinacije.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.