office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šetalište Lukobran (molo longo)

Lukobran jest jedna od najpopularnijih riječkih destinacija i njezin zaštitni znak, ali to se odnosi na doživljaj lukobrana na uobičajeni način. Riječki Molo longo meka je za džogere, lagane šetače ili šetnju nakon porodičnog ručka sve dok nema vjetra na pomolu. Dugo oko 1707 metara.

Ali ovo najduže riječko šetalište nije samo šetalište. Najbolji način za potpuno uživanje jest doći do samoga kraja, a sa sobom ponijeti dekicu i užinu te napraviti piknik. Mir i tišina pola metra iznad mora savršen su bijeg od stvarnosti na sat vremena i doživljaj lukobrana koji se ne smije propustiti.

Gradnja lukobrana započela je 1872. godine, a ona je završena 1888. godine. 1908. je lukobran produžen, a tijekom privođenja Drugog svjetskog rata kraju, znatnije je oštećen.

Morao je ponovno biti obnavljan i taj je proces obnove završio 1961. godine. Posjetitelji danas mogu ovim lukobranom šetati, ali se i provozati manjim električnim vozilom. Iz sezone u sezonu, ovo je mjesto jako privlačno svima, posebice romantičnim dušama i to u zalazak Sunca, kada mogu svjedočiti prekrasnim prizorima koje rado ovjekovječuju i fotografijom.

Adresa: Lukobran

You must be logged in to post a comment.