office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šta trebate znati prije nego odete u Ujedinjene Arapske Emirate

Bosanskohercegovački avanturista Robert Dacešin boravio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a tim povodom objavio je nekoliko savjeta koje biste trebali znati ukoliko planirate putovati tamo.

Prije svega, najlakši i najjeftiniji način da dođete u ovu zemlju je Wizz Air letom iz Sarajeva ili Beograda za Abu Dhabi. Povratne karte mogu da se nađu i za oko 35 eura. Za građane Srbije i Hrvatske viza nije potrebna, dok je za građane Bosne i Hercegovine potrebna i košta oko 120 eura, napomenuo je Dacešin.

Za ulazak u zemlju neophodno je i međunarodno putno osiguranje. Dacešin je koristio usluge Triglav osiguranja i preporučuje ga svima zato što ima pokriće vezano za koronavirus, koje je neophodno za ulazak. Potreban je i negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, kao i vakcina. Uz to, radit ćete i brzi test po dolasku na aerodrom, ali je on besplatan.

Ukoliko planirate da iz Abu Dhabija idete za Dubai, busevi idu na svakih sat ili dva vremena iz jednog grada za drugi, a cijena karte za vožnju koja traje dva sata košta oko osam eura.

“Najbolji period putovanja u ovu zemlju je od novembra do marta, kada su temperature sasvim prijatne i vrlo je ugodno šetati. Ono što bih vam svakako preporučio je da, ukoliko ste u mogućnosti, posjetite Dubai EXPO 2020, koji će trajati do 31. marta 2022. godine. U pitanju je događaj koji se održava svakih pet godina u kojem sve zemlje svijeta imaju priliku da predstave određene tehnološke inovacije i izgleda nevjerovatno futuristički. S obzirom na to da je ovo potpuno jedinstven događaj u svijetu i da je naredni EXPO 2025. godine u Osaki, ovo je možda još jedan razlog za posjetu”, dodao je.

Što se tiče cijena, zemlja je poprilično skupa. Prosječna cijena noćenja iznosi oko 50 eura, jeftiniji ručak u restoranu oko 15 eura, dok alkohol Dacešin ne bi spominjao, već bi vam toplo preporučio da se suzdržite od konzumiranja nekoliko dana zato što je jednostavno preskup. Ono što je ipak povoljno je javni prijevoz i taksi, koji su jeftiniji nego kod nas, a i ulaznice u turističke atrakcije nisu pretjerano skupe.

Izvor:Klix

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.