office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stadion Kamp Nou

Čak i ako niste ljubitelj fudbala, posjeta ovog stadiona vas neće ostaviti ravnodušnim.  Ako je moto fudbalskog kluba Barselona „Više od kluba“, onda bi iza Kamp Nou-a trebao da stoji slogan „Više od stadiona“.

Naziv stadiona Camp Nou u prevodu sa katalanskog znači ,,Nova zemlja“. Cijenu karte možete izabrati vi sami, a ona zavisi od nekoliko faktora. Najbolje je karte rezervisati online, da bi se izbjegla gužva na samom ulasku na stadion.

Najveći i najpopularniji fudbalski stadion u Evropi dom je fudbalskog kluba Barselona od 1957. godine. FK Barselona je višestruki osvajač lige šampiona, višestruki prvak Španije kao i osvajač kupa.

Trenutni kapacitet stadiona je gotovo 100.000 mjesta. Raniji kapacitet je zbog bezbjednosti smanjen sa oko 120.000 mjesta ali se planira novo proširenje. Dio stadiona je i vrlo moderno uređen muzej. Moguće je posjetiti i tunel za igrače, kapelu, svlačionice, press salu kao i novinarske lože sa kojih se pruža izuzetan pogled na cijeli stadion. Naravno tu je i prodavnica suvenira.

Mjesto je na kome su se odigrali i značajni muzički koncerti poput Majkla Džeksona i U2.

Camp Nou gotovo svakodnevno nudi obilaske stadiona, tijekom ture, dobit ćete priliku sjesti na klupu prve ekipe i vidjeti svlačionice i sobu za konferencije.

Stadion Kamp Nou i muzej FC Barselona godišnje posjete milioni turista. Bogata muzejska kolekcija, koja svjedoči o uspesima kluba, i veličina stadiona su zaista fascinantni.

Ukoliko poželite suvenir – dres, šal i sl., probajte da se suzdržite od kupovine i potražite ga van stadiona, proćićete jeftinije.

Za posetioce je naročito zanimljivo fotografisanje sa figurama koje su u prirodnoj ljudskoj veličini, a koje su napravljene uverljivo sa likovima najpoznatijih igrača Barselone.

Takođe, kada uđete na stadion, postoje ljudi koji su zaduženi da vas fotografišu na nekoliko mjesta: na samom ulasku na stadion, sa maketom igrača po vašem izboru i sa peharima koje je klub osvojio. Kada završite obilazak stadiona, na samom izlazu vas sačeka radnik koji vam ponudi album sa vašim slikama. Ukoliko vam se slike sviđaju, album možete kupiti. Ukoliko vam se ne sviđaju, album ostaje na stadinu.

Sve pehare koje je klub osvojio, takođe, možete vidjeti u muzeju. Uz pehare postoje i veliki monitori sa sofama koje se nalaze ispred. Možete doživeti potpni komfor dok gledate najbolje golove i maestralne poteze igrača fudbalskog kluba Barselona.

Za najveće fanove ovog kluba – na stadionu se organizuju i raznorazne igrice u kojima možete uzeti učešće.

Na stadionu, iako je ogroman, ne možete zalutati. Cijeli stadion je pokriven osobljem koje vodi računa o vama (iako smjernice postoje kuda se može kretati) i o tome da ne zalutate, te da bezbjedno izađete sa stadiona.

Muzej Fudbalskog kluba Barselona je najposećeniji muzej u gradu.


Ulaznice :

OpisUključujeCijena
Odrasli (Online karta)Muzej, obilazak stadiona26,00 €
Djeca 4-10 godina (Online karta)Muzej, obilazak stadiona20,00 €
Stariji od 70 godina (Online karta)Muzej, obilazak stadiona20,00 €
Djeca do 4. godineMuzej, obilazak stadionaBesplatno
Odrasli (Karta na stadionu)Muzej, obilazak stadiona29,50 €
Fleksibilna karta, važi do 30.06.2022 (ovdje)Muzej, obilazak stadiona30,00 €
Radno vrijeme :
1. novembar - 19. decembarPonedjeljak - subota10:00 - 18:00h
1. novembar - 19. decembarNedjelja10:00 - 15_00h
20. decembar - 24. januarSvim danima10:00 - 19:00h
25. decembra - 1 januaraZatvorenoZatvoreno
2. januar - 9. januarSvim danima10:00 - 19:00h

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Djeca mlađa od 14 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe u dobi od 18 ili više godina.


Adresa :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  C/Arístides Mallol 12 (main Access 15) and Av. De Joan XVIII ( Boulevard Access 9), 08028 Barcelona.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od vaše lokacije do stadiona ”Camp Nou”, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.