office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Sveta Nedilja

Selo Sveta Nedjelja se nalazi na južnoj obali ostrva Hvara, 12 km istočno od grada Hvara.

Smješteno je pod najvišim ostrvskim vrhom – sv. Nikolom, ispod špilje naseljene već u neolitiku, unutar koje se u renesansno doba smjestio mali augustinski samostan (ugašen 1787.), od kojega je ostala samo crkvica.

Augustinski samostan

Zahvaljujući upravo savršenom geografskom položaju i klimatskim uvjetima, na kosim i osunčanim obroncima ostrva Hvara na kojima izvrsno uspijeva vinova loza. U Svetoj Nediji se prave najbolje vrste hvarskih crnih vina, kao što se u Zavali proizvode najbolja bijela.

Pod selom je dojmljiva plaža sa spiljom na Pataršćici, a u oklini se nalaze brojne šljunćane plaže i skrovite uvale.

Sveta Nedilja je izrazito mirno naselje, idealno za obiteljski odmor. More je izrazito čisto, toplo i prilične dubine za plivače i ronioce. Za djecu je raspoloživa mala pješčana plaža Zogon s postupnim povećavanjem dubine mora čemu ni stariji ne mogu odoljeti i pri tome mogu paziti na djecu.

U neposrednoj blizini Svete Nedilje postoje brojni uređeni smjerovi za slobodno penjanje koje pohode brojni zaljubljenici ovog sporta iz cijelog svijeta.

U mjestu postoji nekoliko restorana i dućan. Sve ostalo, potrebno za odmor (uključujući i nezaboravni noćni provod) možete pronaći u obližnjem gradu Hvaru.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.