office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Umjetnički paviljon

Umjetnički paviljon u Zagrebu je reprezentativan izložbeni prostor koji već 121 godinu ispisuje nove stranice historije umjetnosti.

U urbanističkom sklopu trgova, od Zrinjevca do Tomislavova trga, zgrada Paviljona zauzimala je čelnu poziciju na ulazu u grad, a i onima koji prvi put stižu u Zagreb vozom, još uvijek predstavlja prvi susret s gradom. Po arhitektonskoj kompoziciji s dominantnom kupolom i po svojoj namjeni u Hrvatskoj predstavlja jedinstveni objekt te je zaštićen kao spomenik prve vrste.

Poznata je činjenica kako su autori ovog nacrta, u šetnjama gradom gotovo nezaobilaznog spomenika, Ferdinand Fellner i Hermann Helmer. Međutim, danas je rijetkima poznato da je Umjetnički paviljon jedan od prvih montažnih objekata u Europi, te da su ga kao takvog zapravo projektovala dvojica mađarskih arhitekata, Floris Korb i Kálmán Giergl, dok su Fellner i Helmer samo napravili neke manje izmjene.

Danas se organizuju različite izložbe, najviše hrvatskih slikara, kipara, arhitekata, fotografa, dizajnera itd. Već petu godinu za redom Umjetnički paviljon ugošćuje razne strane umjetnike poput francuskog kipara Augustea Rodina, katalonskog kipara Joana Miroa, švicarskog kipara Alberta Giacomettija, francuskog slikara Alexandrea Cabanela i trenutnu izložbu najvećeg američkog kipara 20. stoljeća Alexandera Caldera.

U neposrednoj blizini posjetite i Muzej ratne fotografije i Arheološki muzej.


Uzalnice i radno vrijeme

Umjetnički paviljon u Zagrebu je u potresu 22. 3. 2020. pretrpio velika oštećenja te je do daljnjega zatvoren za javnost.

OpisCijena
Odrasli40,00 Kn
Porodica (2 odraslih i do 2 djece)100,00 Kn
Porodica (2 odraslih i do 4 djece)140,00 Kn
Učenici, studenti, penzioneri30,00 Kn
Djeca do 7. godinaBesplatno
Uz Zagreb Card10% popusta
Radno vrijeme :
PonedjeljakZatvoreno
Utorak – četvrtak11:00 - 20:00
Petak11:00 - 21:00
Subota, nedjelja11:00 - 20:00
Zadnji petak u mjesecu11:00 - 22:00
1. januar, 1. novembar, 25. decembarZatvoreno

Kako doći

  • tramvajem – linije 2, 4, 6, 9, 13
  • autobusom – do Glavnog željezničkog  kolodvora
  • vlakom – do Glavnog željezničkog kolodvora
  • zračna luka – do autobusnog kolodvora i zatim tramvajem navedenim linijama

Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Trg kralja Tomislava 22, Zagreb

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 1 4876 487


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ”Umjetničkog paviljona”, pogledajte na mapi

[wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.