office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Uvala Valdanos

Valdanos je mjesto pozitivne, čiste energije, nenadmašan izvor aktivnosti; božanski prostor gdje se udiše čist vazduh, sluša vjetar, divi se ljepotama prirode, šeta, pliva, roni, vozi bicikl ili brodićem obilazi Stari Ulcinj i uvale u neposrednoj blizini, lovi riba, uči se kako je lijepo biti prijatelj sa prirodom.

To je uvala mira, ljepote i ljubavi sa plažom dugom 376 metara, koja je proglašena Spomenikom prirode.

Maslinada u Valdanosu je najveći živi spomenik maslinarstva u Crnoj Gori izvanredne ekonomske i ekološke vrijednosti. Ima oko 18 hiljada stabala maslina, prosječne starosti oko 800 godina, a Zakonom o maslinarstvu Crne Gore je stavljena pod posebnu zaštitu države. Mnogo stabala starije je od dvije hiljade godina.

Uvala Valdanos je lako dostupna. Do nje se stiže magistralnim putem iz Ulcinja. Očekuje se da će uskoro početi rekonstrukcija kaldrme, koja prolazi kroz “srce” uvale i ulcinjske Maslinade. Na taj način turistima bi bilo olakšano kretanje tim predivnim prostorom.

Izvanredno iskustvo je obilazak poluostrva Mendre i 11 prirodnih izvora u Maslinadi.

Lijep ugođaj je svakako i posjeta Svjetioniku, a nezaboravan osmatranje morske pučine i čitavog područja sa brda Mavrijan. Sa njegovog vrha, kada je lijepo vrijeme i dobra vidljivost, pruža se pogled od Otrantskih vrata do Palagruže!

Uvala Valdanos krije posmrtne ostatke potonulih brodova iz grčkog i rimskog, kao i srednjovjekovnog razdoblja.  U zavisnosti od vašeg raspoloženja, možete izabrati cijeli dan plovidbe ovom uvalom. Ovdje ćete ploviti i tik pored vile ruskog bogataša Romana Abramoviča.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći do Plaže Valdanos, pogledajte na mapi.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.