office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Velika plaža

Gotovo da nema turiste koji je ljetnji odmor proveo u Ulcinju, a da nije posjetio Veliku ulcinjsku plazu, tako da, ako se odlucite da svoj odmor provedete na Velikoj plazi zasigurno cete biti ocarani kilometrima duge pjeskovite plaze, koja se poput vjesto iscrtane slikarske linije spaja sa kristalno cistim morem. Plaza i morsko dno su prekriveni sitnim pijeskom.

Osim turista, na Velikoj plazi dolaze svi oni koji svoju licnost zele sjediniti sa nedirnutom prirodom, svakodnevno iscekujuci najljepse zalaske sunca I njegovog zatona u plavo more. Iz ljeta u ljeto Velikoj plazi se vracaju pisci, pjesnici, knjizevnici, glumci, pjevaci, boemi….

Velika plaža u Ulcinju izuzetno je omiljena među turistima i zbog veoma sitnog pijeska, koji je bogat mineralima, i koji ima i veoma djelotvorno zdravstveno svojstvo.

Na hiljade turista svakog ljeta posjete Ulcinj.  Velika plaža od centra Ulcinja udaljena je pet kilometara. Dugačka je 12 kilometara, a široka 60 metara. Ako kažete pred rođenim Ulcinjaninom da je duga 12 kilometara, odmah će vas ispraviti i reći da je to više.

Površina plaže je 600 hiljada metara kvadratnih. Kapacitet plaže je 150.000 kupača.

Zbog takvih razmjera, mještani je i nazivaju “Ulcinjskom Kopakabanom”, po uzoru na pravu Kopakabanu, koja se nalazi u Brazilu. Za Veliku plažu je karakterističan veoma dug plitki pojas morske vode, pa ovdje jednako uživaju i djeca i oni nešto stariji.

Velika plaža Ulcinj se proteže od rta Djerana do Ade Bojane. U zaleđu Velike plaže, odnosno neposredno uz nju, u zelenilu subtropskog, mediteranskog i ukrasnog bilja, nalazi se hotelski kompleks, sa sportskim terenima za tenis, fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

-Pijesak bogat mineralima-

Velika plaža u Ulcinju izuzetno je omiljena među turistima i zbog veoma sitnog pijeska, koji je bogat mineralima, i koji ima i veoma djelotvorno zdravstveno svojstvo, te se ležanje na njemu preporučuje u prvom redu zbog problema sa ekstremitetima, išijasom i kičmom.

Za Veliku plažu u Ulcinju kaže se da je jedan od rijetkih preostalih nedevastiranih prostora na crnogorskoj obali.

Karakreristika plaže je da ima plitki pojas,tako da se morate poprilično  odmaknuti od obale,kako bi zaplivali u dubljem djelu. Ono što je prednost ove plaže je da možete uživati u vodenim sportskim igrama,pa nije ni čudo što su posebno djeca oduševljena, i uvijek rado žele ići na Veliku plažu.

Plaža se satoji od velikog broja manjih plaža.Pa, tako možete da birate koja vam plaža najviše odgovara.Neke plaže su full opremljene,ima barova,sportskih terena,možete da uživate u adrenalinskim sportovima.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do Velike plaže, pogledajte na mapi.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.