office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vijećnica

Gradska Vijećnica je svečano otvorena 20. aprila 1896. godine, korištena je za upravne i administrativne svrhe. Poslije Drugog svjetskog rata stavljena je na raspolaganje Narodnoj biblioteci i ostaje u toj funkciji do agresije na BiH.

U noći između 25. i 26. augusta 1992. godine pogođena je zapaljivim artiljerijskim projektilima.

Požar neopvratno uništava Vijećnicu, zajedno sa ogromnim bibliotečnim fondom Nacionalno-univerziteske biblioteke od oko 2 miliona jedinica.

Pogledajte odličnu ponudu hotela u Sarajevu :

Obnova Gradske vijećnice počinje 1996. i traje sve do 2014. godine, a kompletna rekonstrukcija je urađena po originalnoj dokumentaciji. Rekonstruisana Vijećnica je svečano otvorena 9. maja 2014. godine na Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Danas se koristi u svečanim prilikama na državnom i gradskom nivou, za promociju događaja iz kulture, umjetnosti i privrede, uz stalnu i povremene muzejske postavke, redovne sjednice Gradskog vijeća i čini se da je razlonikost upotrebe veća nego ikad ranije.


Ulaznice

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Odrasli : 10 KM

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca, studenti : 5 KM


Radno vrijeme

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Pon – Ned 09.00 – 17.00


Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +387 33 292 800

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Brodac 1, Sarajevo


[wp-svg-icons icon=”location-2″ wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Sarajevu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''