office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

10 korisnih aplikacija koje će vam olakšati svako putovanje

Dok smo istraživali koje aplikacije bi vam bile najkorisnije naišli smo na toliko toga da smo naprosto ostali zapanjeni koliko je modernom društvu sve postalo olakšano. Sad bi stara nana ili baka rekla u moje vrijeme sine…

Možda je jedina mana što dosta nas ne želi čitati, istraživati, lakše je da to neko drugi umjesto nas odradi itd. Ali nema veze to je druga tema, u nastavku pogledajte koje aplikacije vam mogu biti od pomoći na vasem idućem putovanju:

Pišite nam ako znate neku korisnu aplikaciju, a mi je nismo upisali:

Google Trips
Google ima sjajnog aduta kada je u pitanju organizovanje putovanja i sve vezano uz to. Aplikacija Google Trips pretvara vaš pametni telefon u putničkog asistenta koji objedinjava mnoge segmente putovanja i donosi ih korisniku na dlanu. Konkretno, Google Trips objedinjuje sve vaše narudžbe i rezervacije bilo letova, bilo smještaja, preuzima potrebne podatke s emaila, sortira podatke i na kraju ih tako sređene donosi pred korisnika. Na taj način korisnik tačno zna kada ima kakvu rezervaciju i gdje mora biti u koje vrijeme.

Google Trips uz to što agregira rezervacije letova, hotela i ostale detalje putovanja, korisniku donosi i mnoštvo drugog korisnog sadržaja – preporuke za obilazak znamenitosti i destinacija, izrađuje plan dana kako biste ga maksimalno iskoristili, a prepoznaje i vaš ukus te na temelju toga daje razne sugestije za istraživanje mjesta na kojem jeste.

Aplikacija Google Trips besplatna je i mogu je koristiti korisnici iOS i Android uređaja. Vrijedi spomenuti kako aplikacija dopušta preuzimanje svih potrebnih podataka lokalno na vaš pametni telefon, što znači da ju je moguće koristiti i kada niste povezani s internetom.

AirHelp
Oni koji često putuju avionom na godišnji odmor iskusili su kako je to kada avion kasni ili je let otkazan iz nekog razloga. Uglavnom u tim slučajevima avio kompanije nude nekakve kompenzacije, odnosno pokušavaju naći način kako riješiti nastalu situaciju. Aplikacija AirHelp brine se o putnicima čiji su letovi otkazani ili kasne iz nekog razloga i to na način da ima olakšava daljnju proceduru.

I najbolje isplanirano putovanje može poći po zlu, ako se desi da avion ne dođe na vrijeme. U tom slučaju sve se daljnje planirane aktivnosti moraju pomicati, što može uzrokovati velike probleme i glavobolju samom putniku. AirHelp je korisna aplikacija koja korisniku dopušta da sprema i obrađuje otkazane ili odgođene avio letove.

Waze
Za one koji putuju samostalno automobilom na godišnji odmor od velike koristi mogla bi biti aplikacija Waze. Radi se o aplikaciji koja korisnike obavještava o prometnim zastojima i tako ima nastoji pomoći da izbjegnu gužve. Svima je jasno kako je jedna od groznih stvari koja vam se može dogoditi na putovanju – stajanje u kolonama na cesti. Nitko to ne voli. Stoga, Waze je fantastična prilika da izbjegnete te gužve i tako spasite svoje odmor.

Google Flights
Google u svojem raznovrsnom spektru servisa ima mnogo korisnih stvari, a jedna od najdražih aplikacija koju putnici često koriste svakako je Google Flights. Google je usavršio svoj sistem koji prati kretanje cijena letova na tržištu i korisniku pronalazi one najjeftinije, ali i najkvalitetnije letove. S obzirom na to da ova web aplikacija djeluje duži niz godina, jasno je kako je s mnogobrojnim nadogradnjama postala jedno od najboljih mjesta za pronalazak jeftinih avio letova.

Redzone

Prilikom posjete stranoj zemlji sigurnost je uvijek na prvom mjestu. Redzone aplikacija omogućava turistima sigurnije kretanje kroz nepoznate lokacije dajući informacije o manje sigurnim i opasnim dijelovima grada koje bi trebalo izbjegavati.

Citymapper

Javni prijevoz velikih gradova teško je savladati i vrlo se lako izgubiti. No nakon instaliranja ove aplikacije straha više ne treba biti. Osim što pokazuje sve rute javnog prijevoza i najbrže putove do željene destinacije, upozorava kojim prijevozom treba putovati te na kojoj stanici izaći.

BlablaCar – Kada putujete između gradova najbolja opcija je BlaBlaCar, dijeljenje prijevoza s nekim. Pretražite bazu ljudi koji putuju na relaciji koja vam treba, javite im se i podijelite troškove. Ako pak vi putujete autom, možete također dijeliti troškove tako da ponudite vaš prijevoz.

Google Translate – Najjednostavnija i najbrža opcija ako se nađete u situaciji da nešto na brzinu trebate prevesti. Aplikacija vam nudi da preuzmete datoteke jezika na vaš mobitel pa je onda možete koristiti i kada nemate internet.

HERE WeGo – Snalaženje nikad nije bilo lakše. Uz mnogobrojne navigacije koje možete preuzeti na svoj mobitel, u današnje vrijeme se teško izgubiti bilo gdje na svijetu. Nama se HERE WeGo pokazao kao najbolja od njih. Jednostavno kući, prije puta, u aplikaciji preuzmete kartu zemlje u koju putujete i vjerujte nam da se nećete izgubiti.

 Couchsurfing – U buvalnom prevodu znači „surfanje na kauču.“  Ustvari Couchsurfing predstavlja najveću zajednicu ljubitelja putovanja koji su spremni da vas ugoste u svom gradu, ali i da budu gosti u vašem. Ideja je da putniku namjerniku ponudite besplatno prenoćište i hranu na nekoliko dana. Kako vam ovo zvuči? Sjajno na prvu, ali čekaj malo…Kako spavati kod nekog nepznatog, jesti njegovu hranu? Ok, ova opcija nije za svakoga, ali stvarno postoji, odlično funkcioniše i da sigurna je za šta se možete sami uvjeriti na osnovu iskustava drugih…

Pročitali ste koje aplikacije smo izdvojili? Ima ih još naravno, ali ove vam provjereno mogu biti od koristi. Nismo spomenuli i one već dobro poznate:  Viber, Booking, AirBnB, WhatsApp itd… pretpostavili smo da su vam poznate, a ukoliko nisu, pišite nam rado ćemo napraviti članak.

Pogledajte i 10 korisnih aplikacija koje ce vam olaksati svako putovanje

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

2 Replies to “10 korisnih aplikacija koje će vam olakšati svako putovanje”

You must be logged in to post a comment.