office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Najtoplija priča sa hladnog sjevera – Jedan od najcivilizovanijih i najuređenijih gradova u cijeloj Evropi.

Stokholm je glavni grad Švedske i spada u najljepše gradove Evrope, baš zbog posebne kombinacije kopna i vode, jezera Malaren i Baltičkog mora. U ovoj oblasti ima zaista nebrojeno mnogo ostrva raznih veličina, pa u slučaju da u ovaj grad dolazite avionom, shvatićete o kakvoj se ljepoti radi iz vazduha.

Možda i najljepši dio priče jeste taj da je dobar dio Stokholma prekriven parkovima, šumama i zelenim površinama, što doprinosi šarenilu i ljepoti ovog grada. Pored toga, dio koji je urban i izgrađen za život svakako izaziva oduševljenje kod putnika, jer ovaj grad spada u jedan od najcivilizovanijih i najuređenijih gradova u celoj Evropi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STOCKHOLM THINGS (@stockholm)

Najveća znamenitost u gradu je Gamla stan (Stari grad), smješten na ostrvu Stadsholmen. Gamla stan je centar Stokholma i jedna od glavnih turističkih atrakcija, gdje se nalaze Kraljevska palata, kraljevske grobnice i Parlament. U uskim i kamenitim ulicama često možete vidjeti kraljevsku stražu koja dolazi na smjenu.

Stokholm je jedan od gradova sa najvećim brojem muzeja, i njih ima više od 70 ukupno. Najpopularnije mjesto za muzej jeste ostrvo Đurgarden, koje je takođe i omiljeno mjesto Šveđana za rekreaciju. Zanimljivo i bitno za turiste jeste to da se ulaz u velikom broju muzeja ne naplaćuje

U Švedskoj generalno jeste hladno, međutim, zime su slične našim s jedinom razlikom da mogu trajati i po nekoliko meseci. U ljetnjem periodu temperatura je više nego prijatna za obilazak grada, jer tada temperatura ne prelazi 20 stepeni celzijusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STOCKHOLM THINGS (@stockholm)

Mnogi stanovnici Stokholma vikendom se zabavljaju na brodovima koji plove od Stokholma do Helsinkija. Putovanje, odnosno zabava traje dva dana, a provod je zagarantovan, jer se radi o ogromnim brodovima na kojima se nalaze noćni klubovi, restorani i barovi.

Izvor:TU Magazin

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.