office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Bene

Marjan je simbol grada Splita, brdo, poluotok i park šuma smještena na zapadnom dijelu splitskog poluostrva. Tu se nalazi jedna od najstarijih plaža Splićana, plaža Bene.

Do plaže se ne može doći automobilom (već ga morate ostaviti na ulazu u park i prošetati 15-ak minuta),jer je postavljena rampa na određeni dio Marjana pa od rampe morate pješke ili možete iz grada autobusom broj 12 koji vozi pokraj plaže.

Njegovo polazište je Splitska Riva, pored crkve i samostana sv. Frane. A u zadnje vrijeme i mali turistički vlakić ljeti prolazi tu turu nekoliko puta dnevno.

Bene je uglavnom stjenovita, uređena je i ima dosta dodatnog sadržaja. Za djecu je u moru postavljen tobogan, a odrasli se mogu zabavljati igrajući fudbal ili pak tenis.

Na plaži je postavljen toranj na kojem su iskusni spasioci koji paze na vašu sigurnost. Iza plaže se nalazi i sportski centar gdje možete unajmiti razne rekvizite za sportove na vodi i na kopnu.

Plaža se skoro potpuno nalazi u šumi, što znači da ima dosta prirodnog hlada. Možete provesti i najtoplije ljetne sate na plaži.

Za vrijeme velikih vrućina pronađite mjesto ispod krošnji borova koje će vam pružiti potrebnu hladovinu. U blizini plaže se nalaze kafić, kiosk sa hranom i pićem te restoran u kojem možete kušati razne dalmatinske specijalitete.

You must be logged in to post a comment.