office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Bošana

Bošana je maleno naselje smješteno nekoliko kilometara sjeverno od grada Paga, na starom putu koji je u prošlosti jedini spajao Novalju i grad Pag.

Proteže se na strmim stijenama nad morem s kojih se pruža jedinstven i prekrasan pogled na Paški zaljev.

Karakterističan pejzaž ovoga područja ljubomorno čuva predivne šljunkovite i pješčane plaže koje odlikuje fascinantan pogled na Pašku uvalu i veličanstvenu planinu Velebit. Vrhunci stijena, koji se poput stražara uzdižu povrh plaža, i njihovi strmi završeci, koji uranjajući u more omeđuju plaže, osiguravaju atmosferu ugode i mira.

Živopisne šljunkovite i pješčane plaže okružene su stijenama, a iznad mjesta nalazi se najviši vrh otoka – Sv. Vid, do kojeg se ljubitelji planinarenja mogu uspeti strmom i zahtjevnom stazom.

Odmah iza Bošane nalazi se Posebni rezervat šumske vegetacije Dubrava – Hanzine.

Taj zaštićeni kutak prirode jedini na području grada Paga čuva ostatke izvorne šume hrasta crnike. Vegetacija je ovdje stvorila imunitet na ostrvsku klimu nemilosrdnu zbog jake bure i posolice i istraživanja su ukazala na postojanje vrijednog genetskog materijala nikad prije zabilježenog u šumarstvu.

Ugostiteljskih objekata u samom mjestu nema, ali će grad Pag koji je u neposrednoj blizini ispuniti svaku potrebu za kupovinom ili zabavom.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.