office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Crkva Sv. Arhanđela Mihaila

Na glavnom trgu Starog grada, trgu Hercega Stjepana – koji se popularno naziva i Belavista, nalazi se jedan od dragulja bokokotorskog neimarstva, poseban po arhitektonskoj i umjetničkoj izradi – crkva Sv. Arhanđela Mihaila.

Crkvu su počeli graditi 1883. godine. Više arhitekata radilo je na podizanju crkve, a projekat po kome je konačno izvedena napravio je 1905. godine arh. Milan Karlovac. Crkva je sagrađena od fino klesanih kvadera korčulanskog kamena, a gradnja je dovršena i crkva je osvještana 1911. godine.

Svojom opštom prostornom koncepcijom vizantisjkog stila, ukrasnim elementima romano-gotičke i islamske reminiscencije, ova građevina eklektičkog duha predstavlja izuzetno uspješan i maštovit spoj stilova i jedna je od ljepših crkava na ovom području. Ikonostas od bijelog, italijanskog mermera, izradio je majstor Bilinić iz Splita, a ikone je izradio češki slikar Franjo Cigle.


Adresa :

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Trg Herceg Stjepana, Belavista, Herceg Novi


Kako doći od Vaše lokacije do crkve Sv. Arhanđela Mihaila, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.