office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Dejli mejl: Mjesta koja treba da posjetite u Beogradu, jednom od najjeftinijih gradova u Evropi

Britanski Dejli mejl pohvalio je kulturno-historijsku ponudu srpske prijestolnice ističući koje lokacije u Beogradu ne treba propustiti.

Intrigantna prijestolnica Srbije jedno je od najjeftinijih mesta za odmor u Evropi, ispred Praga, Budimpešte i Sevilje, prema nedavnoj anketi.

Kako piše Dejli mejl, Beograd se sastoji od mješavine betonskih zgrada iz Titovog doba, srednjovijekovnih tvrđava, boemskih četvrti sa staromodnim kafanama iz 19. veka i art deko hotela.

A pritom je i jeftino.

Dejli mejl prilikom ponude Beograda spominje neke od čuvenih beogradskih restorana i hotela i da noćenje može da se nađe za manje od 100 funti (14.140 dinara), ali se više fokusira na kulturno-istorijsku ponudu.

Kao mjesta koje turisti ne smeju da propuste kada dođu u Beogradu, ističu sledeće lokacije:

Kalemegdan

“Beogradska tvrđava se nalazi na brdu s kojeg se pruža predivni pogled na ušće Save u Dunav. Ulaz je slobodan.”

Detaljan vodič za Beograd pogledajte na kofer.info platformi OVDJE

Hram Svetog Save

“Ogromna pravoslavna crkva koju mnogi upoređuju sa Aja Sofijom u Istanbulu. Hram može da primi više od 10.000 vjernika.”

Muzej Nikole Tesla

“Muzej Nikole Tesle bilježi fascinantan život naučnika srpskih korijena. Ture uključuju i zabavne demonstracije Teslinih otkrića”

Narodni muzej

“Narodni muzej se nalazi u velikoj zgradi na Trgu Republike. Ulaz je besplatan nedeljom, inače je 1,45 funti. U njemu možete da uživate u djelima iz rimskog i grčkog perioda, ali i u slikama Pikasa, Monea, Sezana i Van Goga”

Knez Mihailova ulica

“Prošetajte pješačkom zonom i uživajte u uličnim izvođačima, a ne propustite priliku da svratite na kafu u neki od brojnih kafića”.

Izvor:b92

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.