office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Dolphin watching tour

Kao dom više od 200 dobrih dupina, Lošinj je posvećen njihovom očuvanju kroz rad Instituta za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet iz Velog Lošinja.

Na malenoj brodici u društvu skipera idete na otvoreno more u potragu za dupinima. Dolphin watching tour traje max. do 3 sata i namijenjen je za max 12 osoba. Na malenoj brodici u društvu skipera idete na otvoreno more u potragu za dupinima. Ukoliko ih ne vidite, imate mogućnost još jednom otići gratis.

U suradnji s Plavim svijetom – Institutom za istraživanje i zaštitu mora osmšljen je program kojim ćete imati priliku naučiti puno o tim divnim stvorenjima, a ujedno i imati priliku vidjeti kako se treba ponašati u njihovoj blizini!

S obzirom na način života, ljubav prema moru te poštivanje istog uz skippera krenut ćete u potragu za dupinima. Vjerujte, potrebno je jako dobro poznavati ovo područje kako bi se uočile i najmanje promjene na moru. Nije svaki val ili skok dupin! Potrebno je iskustvo kako bi se uočile životinje u akvatoriju.

Predavanje o dupinima, samom ponašanju na brodu i u njihovoj blizini prethodi izlasku na more.

Ovim načinom podupirete rad Instituta Plavi svijet te šaljete jasnu poruku da vam je stalo do zaštite i očuvanja prirodnih bogatstava.

Od 1999. godine, otkada o dupinima brine Plavi svijet, lošinjski su dupini jedna od najbolje istraženih skupina u cijelom Mediteranu.

Institut Plavi svijet provodi više projekata s ciljem prikupljanja informacija o životu ugroženih morskih organizama (prije svega morskih sisavaca i morskih kornjača), čime doprinosi očuvanju morskog okoliša. Usto, 2003. godine otvorio je prvi edukacijski centar o moru na Jadranu, gdje kroz stalni postav, izložbe, multimedijske prezentacije, radionice i tečajeve provodi kontinuiranu edukaciju svih zainteresiranih posjetioca.

You must be logged in to post a comment.