office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Glavna gradska tržnica ‘Nagyvásárcsarnok’

Gradska tržnica je prava poslastica za sve one koji uvijek žele probati tradicionalne specijalitete zemlje koje posjećuju. Nagyvásárcsarnok je najveća i najstarija otvorena tržnica u Budimpešti, i predstavlja jednu od najposećenijih turističkih atrakcija.

Tradicionalni mađarski proizvodi mogu se kupiti na Centralnoj pijaci (Nagyvásárcsarnok) koja se nalazi u neogotičkoj građevini na kraju Vaci ulice i u blizini Mosta slobode sa Peštanske strane.

Tržnica se prostire na tri sprata pa samo možete zamisliti tu količini svježeg voća, povrća i ostale vrste hrane koja se tamo nudi. U prizemlju ćete naći uglavnom mesare koji prodaju raznorazne kobasice, ali one najpopularnije su hurka i kolbász.

Za nju kažu da je posle Velikog bazara u Istanbulu najveća natkrivena pijaca u Evropi sa preko 10.000 kvadrata. Zgrada potiče iz 1896. godine. Osim tipično mađarskih proizvoda dobra je ponuda i orijentalnih začina. Svakako je moguće na pijaci i pojesti nešto sa nogu.

Parkiranje automobila u okolnim ulicama : Sóház street, Pipa street, Csarnok tér, Meininger Hotel


Radno vrijeme i kako doći :

Radno vrijeme
Ponedjeljak06.00 – 17.00h
Utorak - Petak06.00 – 18.00h
Subota06.00 – 15.00h
NedjeljaZatvoreno
Državnim praznicimaZatvoreno
Kako doći :
TrolejbusBr.: 83
AutobusiBr.: 15, 115
MetroM4

Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Vámház boulevard 1-3.

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +36 1 366-3300


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći do ove tržnice pogledajte ovdje.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.