office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šoping u Budimpešti

Veliki izbor brendova solidne raznovrsnosti i relativno popularnih cijena čini Budimpeštu dobrim izborom za šoping.

Glavna šoping oblast u Budimpešte je sam centar Pešte. Najpoznatija ulica za šoping je Vaci (Váci utca). U ovoj ulici u blizini Dunavskog keja kojom dominiraju suvenirnice i antikvarnice nalazi se i dosta restorana i kafića. Do Vaci ulice najlakše je stići žutom linijom metroa (stanica Vörösmarty Utca) ili plavom (Ferenciek Tere).

Nedaleko od Vaci ulice nalazi se i Fashion street nastala nedavne 2007. godine rekonstrukcijom Deak Ferenc ulice. Iako vrlo kratka, predstavlja popularno mjesto za kupovinu sa brendovima poput Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Max Mara, Lacoste, Benetton, Mexx, Sisley, Cream, s. Oliver, LLoyd, Byblos.

Duž 2,5 kilometara dugog Andraši bulevara koji vodi ka Trgu heroja i gradskom parku nalaze se najglamuroznije i najskuplje radnje. Tu su svoje mjesto našli brendovi poput Louis Vuitton, Gucci, Roberto Cavalli, Burberry, Ermenegildo Zegna.

Osim u centru Pešte i na Centralnoj pijaci brojne su prodavnice suvenira i u blizini crkve svetog Matije i Ribarskog bastiona na Budimskoj strani grada. Od autentično mađarskih suvenira bogata je ponuda onih izrađenih od porcelana. Neizostavna je naravno i čuvena paprika u svim mogućim oblicima.

Lokalni dizajneri koji imaju vrlo jedinstvenu ponudu mogu se naći u ulici Kiraly.

You must be logged in to post a comment.