office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Izvor Cetine u Hrvatskoj jedno je od najljepših vrela u regiji, pogledajte bajkovite fotografije

Hrvatska, baš kao i Bosna i Hercegovina, obiluje brojnim prirodnim ljepotama koji privlače turiste iz cijeloga svijeta u ovaj dio Europe.

Jedna od posljednjih prirodnih atrakcija, koja je postala posebno zanimljiva pojavom Instagrama koji zahtjeva da je lokacija što fotogeničnija, je i izvor Cetine.

Poznato i kao “Veliko vrilo” ili “Glavaš”, najveći je izvor rijeke Cetine i zajedno još s tri velika izvora čini cjelinu Vrela Cetine, površine 29,81 ha te su zaštićeni kao hidrološki spomenici prirode od 1972. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitomir Maričić (@maverick2go)

Jezero “Veliko vrilo” je modro-zelene boje koja se posebno ističe s obzirom na to da je okolo posvuda dinarski krš. Posjetitelje pored boje, fascinira i njegova dubina, kao i činjenica da veliki dio samog jezera nije istražen. Procjenjuje se da je dubina ovog izvora oko 115 metara, a temperatura vode kreće se od 8 do 10 stupnjeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Euronews Travel (@euronewstravel)

Međutim, ni hladna voda ne sprječava avanturiste, zaljubljenike u prirodu i influencere da se okupaju u ovom jezeru kako bi dobili savršenu fotografiju.

Malo manje hrabri trebaju znati da fotografije uz samo jezero izgledaju jednako bajkovito.

Popularan način fotografiranja na ovom jezeru je iz ptičje perspektive, a zahvaljujući kojem izvor Cetine poprima izgled tirkiznog oka kako ga mještani često i nazivaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva ☾ (@ivy_ik)

Izvor:Klix

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.