office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jedna od najljepših uvala na Jadranu, pravi je skriveni dragulj

Skriveni dragulj Jadranske obale zasigurno je uvala Zavratnica smještena u Hrvatskoj.

Zavratnica je zaštićeni krajolik i predstavlja jednu od najljepših uvala na hrvatskom Jadranu. Od 1981. godine pripada Parku prirode Velebit.

Instagram

U idiličnom krajoliku Zavratnice nalazi se šetnica uz more na kojoj je izgrađen i tunel 1930. godine. Na samom početku uvale na dnu se nalaze lako vidljivi ostatci potopljenog broda iz Drugog svjetskog rata.

Zavratnica nikog ne ostavlja ravnodušnim, a posjetioci ostaju zadivljeni bistrim morem, prozivajući je “rajem na zemlji” u kojem je sve, od mirisa do zvukova, baš savršeno.

Instagram

U idiličnom krajoliku Zavratnice nalazi se šetnica uz more te gornja staza s vidikovcem izgrađena početkom 20. stoljeća. Zavratnica je danas stanište 129 biljnih vrsta, od čega 100 autohtonih, a za zaustavljanje bujica posadili su se u suhozidu, na kaskadama i terasama čempresi, alpski bor, smokva, crnika i drugo drveće.

Instagram

Da biste došli do uvale, trebate prvo doći autom do naselja Jablanac, koje je od Zagreba udaljeno 2 i po sata. Do Zavratnice zatim idete pješačkom stazom uz more, a stići ćete za otprilike 20 minuta hoda. Ukoliko imate više planinarskog i avanturističkog duha, u uvalu se možete spustiti planinarskom stazom iz sela Zavratnica.

 

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.