office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jeste li čuli za plažu Stiniva, jedan od najvećih bisera hrvatske obale

Jedan od najvećih bisera hrvatske obale skriven je na otoku Visu, u maloj uvali između stijena nalazi se plaža Stiniva.

Stiniva zasigurno je jedna od najljepših plaža na Jadranu, a smještena je na južnoj strani otoka Visa. S obzirom da do nje ne vodi nikakva cesta, uspjela je sačuvati svoju prirodu ljepotu.

Plaža Stiniva na Visu zakonom je zaštićeni spomenik prirode. Vjerojatno u prošlosti nastala urušavanjem svoda pećine, jedinstvenog je oblika i kristalno čistog mora. Do nje je moguće doći brodicom ili pješice, vrlo strmom kozjom stazom.

Bijeli šljunak, prekrasno čisto more i stijene koje kao čuvari okružuju plažu zaista su veličanstven prizor u kojem ćete zasigurno uživati. Visoke litice daju i neke prednosti ovoj plaži – zahvaljujući njima ona je polovično uvijek u sjeni. Stiniva je stoga savršeno mjesto za ljubitelje predivno čistog mora i divljeg krajolika.

Britanski časopis Daily Mail hrvatsku plažu Stinavu 2016. godine proglasio najljepšom plažom u Evropi. Razlozi zbog kojeg je Stiniva dospjela na vrh liste najboljih evropskih plaža njezino su mirno, toplo i savršeno čisto more, pješčano-šljunčana plaža, vrlo pogodna za sunčanje i plivanje, i nevjerojatan krajolik stijena i stabala koji ju okružuje.

Preuzeto:Klix

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.