office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Jeste li znali da se na otoku Braču nalazi kuća u kući: Legenda otkriva kako je nastala neobična građevina

Na otoku Braču nalazi se jedinstvena “kuća u kući” i zaštićeni je spomenik kulture, a za njen nastanak veže se legenda o tri brata iz 19. stoljeća.

Fotografije iz zraka bilježe kako izgleda ovo specifično zdanje, a priča kaže da je kuća nastala kada su se tri brata iz obitelji Vuković oženili trima Španjolkama i odlučili na svom zemljištu sagraditi veliku kuću.

No, tu se već nalazila kuća koju je sagradio lokalni seljak Marko. Braća su ponudila Marku da kupe kuću, ali je on odbio.

Braća su potom angažovala i tadašnjeg načelnika Vužića, da im pomogne u posredovanju, ali se Marko posvađao s načelnikom i zaprijetio mu smrću, te je zbog straha od odmazde morao pobjeći iz Bola u Dubrovačku Republiku.

Kad je Marko pobjegao u strahu od osvete, braća su počela graditi zidove oko Markove kuće.

Milan Sabic/Pixsell

Dok su plovili u Veneciju po materijal za gradnju, zahvatilo ih je nevrijeme i poginuli su u brodolomu.

Kako nisu imali nasljednika, Marko se vratio živjeti u svoju staru kuću, okruženu zidovima nedovršene kuće koja je i danas tu kao zaštićeni spomenik kulture koji fascinira sve posjetitelje Bola.

Izvor:Klix

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.