office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Muzej grada Zadra

Muzej grada Zadra kao odjel Narodnog muzeja Zadar djeluje u zgradi koja je do Napoleona bila krilo samostana sv. Krševana, pretvoreno kasnije u Licej, a potom u pučku školu i ekonomski tehnikum. U savezničkom bombardiranju tijekom Drugog svjetskog rata zgrada je stradala i obnovljena je 1962. godine za potrebe Muzeja grada Zadra.

Odjel sakuplja kulturna dobra nastala u razdoblju od kraja XIII. vi. do danas, a građa je podijeljena na kulturno-historijsku zbirku i zbirku novije povijesti. Tijekom pola stoljeća kulturno-historijska zbirka sakupila je sljedeće fondove muzejske građe: stara majolika, staklo, namještaj, portreti, stare fotografije, stare razglednice, sitni uporabni predmeti, oružje, makete itd. Zbirka novije povijesti sakupila je zastave, fotografije iz NOB-a, dokumente, tiskovine, oružje, plakate, značke itd.


Adresa i kontakt :

  Poljana pape Aleksandra III b.b.

  023/251-851, 023/251-044


Radno vrijeme :

  Izložbeni prostor odjela Muzej grada Zadra zatvoren je za posjete. Stalna izložba odjela “ŠEST SALONSKIH PRIČA” postavljena je u Kneževoj palači. Povremene izložbe odjela održavaju se u Kneževoj palači i Gradskoj loži.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex