office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Muzej grada Zadra

Muzej grada Zadra kao odjel Narodnog muzeja Zadar djeluje u zgradi koja je do Napoleona bila krilo samostana sv. Krševana, pretvoreno kasnije u Licej, a potom u pučku školu i ekonomski tehnikum. U savezničkom bombardiranju tijekom Drugog svjetskog rata zgrada je stradala i obnovljena je 1962. godine za potrebe Muzeja grada Zadra.

Odjel sakuplja kulturna dobra nastala u razdoblju od kraja XIII. vi. do danas, a građa je podijeljena na kulturno-historijsku zbirku i zbirku novije povijesti. Tijekom pola stoljeća kulturno-historijska zbirka sakupila je sljedeće fondove muzejske građe: stara majolika, staklo, namještaj, portreti, stare fotografije, stare razglednice, sitni uporabni predmeti, oružje, makete itd. Zbirka novije povijesti sakupila je zastave, fotografije iz NOB-a, dokumente, tiskovine, oružje, plakate, značke itd.


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Poljana pape Aleksandra III b.b.

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  023/251-851, 023/251-044


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Izložbeni prostor odjela Muzej grada Zadra zatvoren je za posjete. Stalna izložba odjela “ŠEST SALONSKIH PRIČA” postavljena je u Kneževoj palači. Povremene izložbe odjela održavaju se u Kneževoj palači i Gradskoj loži.

You must be logged in to post a comment.