office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Nacionalni park Mljet

Ostrvo Mljet je najveće ostrvo dubrovačkog arhipelaga, ostrvo poznato po pričama i legendama, utočište sredozemne medvjedice.
To je ostrvo bogate historije, arheoloških i kulturno-historijskih nalazišta. Na zapadnom dijelu „zelenog” strva nalazi se Nacionalni park Mljet.
Do njega se stiže jednosatnom vožnjom brodom iz Luke Gruž, a povezan je trajektnim vezamai s poluostrvom Pelješcom. Luka pristajanja na Mljetu je Sobra, a u sezoni hidrogliser iz Dubrovnika dolazi sve do Polača odakle se minibusem stiže do nacionalnog parka.
Na Mljetu postoji mogućnost najma bicikla i manjih vozila, ali za vozila nije dopušten ulaz u nacionalni park.
Očarat će vas netaknuta priroda u parku, ljepota Velikog i Malog jezera koji su uskim tjesnacem povezani s otvorenim morem.
U sredini Velikog jezera leži ostrvce Sv. Marija sa benediktinskim samostanom Sv. Marija iz 12. vijeka uz koji se pristaje malim brodićem. Ne propustite prošetati predivnim šumovitim šetalištima uz obalu jezera.
Uživat ćete u staroj borovoj šumi koja seže sve do obale jezera. U neposrednoj blizini nacionalnog parka nalazi se slikovita lučica Pomenau. Pomena je i jedna od ciljnih luka na poznatoj Južnodalmatinskoj regati krstaša koja se već godinama tradicionalno održava na potezu Dubrovnik-Mljet-Orebić.

You must be logged in to post a comment.