office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Palača Hektorović – Stari grad

Hektorovićeva palača na Hvaru jedna je od najljepših kasno-gotičkih kuća. Počela se graditi 1463. godine i nije nikad završena.

Palača Petra Hektorovića pruža mnoge predivne vidike, a s ribnjakom i golubinjakom iznad, najpoznatija je građevina u Starom Gradu.

Pjesnik Petar Hektorović izgradio je svoju rezidenciju u Starome Gradu; Renesansnu rezidenciju s karakteristikama samostana. Palača ima romantičan vrt i ribnjak te brojne natpise u kamenu koji izražavaju Hektorovićevo religiozno razmišljanje.

Petar Hektorović bio je poznati renesansni pjesnik koji je gradio tu nevjerojatnu strukturu tijekom cijelog svog života – za njega je ona imala jednaku važnost kao i njegov književni rad.

U ovom dvorcu nastala je njegova ideja o mikrokozmosu – malom, zatvorenom svijetu gdje su sva božanska stvorenja – ribe, ptice, biljke i ljudi pronašli prostor za život. Palača se također smatra nekom vrstom kamene knjige jer je Hektorović u svoje zidine uklesao više od dvadeset kamenih natpisa na latinskom, talijanskom i hrvatskom jeziku.

Tvrdalj Petra Hektorovića otvoren je za posjetitelje od maja do oktobra, a sve ostale informacije možete dobiti na telefon +385 (0)21 765 068.

You must be logged in to post a comment.