office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Park Nehaj

Park Nehaj smješten je između starogradske jezgre i naselja Trbušnjak, na oko 50 metara nadmorske visine uz samo more.

Središte parka je tvrđava Nehaj, simbol senjskih Uskoka, Grada Senja i njegove slavne povijesti. Oko tvrđave Nehaj na oko 14 hektara prostire se Park Nehaj koji nudi niz sadržaja za sve uzraste. Spomenik Kalvarija izgrađen je davne 1740.

Vjernici Kalvariju obilaze tokom cijele godine, a do nje vodi križni put sa 14 postaja koje u Parku simbolizira 14 odmorišta. U srcu Parka nalazi se i Kosturnica, spomenik antifašizmu i svim stradalnicima za slobodu.

Iz Parka se pruža izniman pogled na Senj, posebno na njegovu starogradsku jezgru – zaštićeni spomenik kulture nastao u srednjem vijeku.

Brdo je isprepleteno s oko 4 kilometara šljunčanih staza pogodnih za rekreaciju poput šetnje, brzog hodanja i sl., a dva dječja igrališta koja se nalaze u Parku djeci pružaju bezbrižnu zabavu.

U parku se nalazi i još sportski teren “Tenis” koji ljeti može služiti i kao ljetna pozornica za održavanje raznih priredbi, koncerata, festivala, predstava i sl.

Nehajeva bb

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.