office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Copacabana

Plaža Copacabana je smještena na poluostrvu Lapadu, tačnije na njegovoj sjevernoj strani, ispod turističkog naselja Babin Kuk u blizini drevnog grada Dubrovnika. Nalazi se blizu plaže Cava, također na Babinom kuku.

Copacabana je šljunčana plaža s djelomično pokrivenim betonskim pločama. More je uglavnom plitko što je pogodno za porodice s malom djecom. S Copacabane se pruža predivan pogled na ostrvo Daksu i Elafite, a s druge strane na prekrasan dubrovački most koji je jedinstven u svijetu.

Na plaži Copacabana pristup za osobe s invaliditetom je omogućen s posebnim ulazom koji omogućava da uz pomoć predviđenih pomagala uđu u more.

Šljunčana je i smještena nasuprot ušća Omble u Jadransko. Zbog toga su temperature mora u vrućim ljetnim mjesecima uvijek ugodno osvježavajuće.

Zadnjih godina postala je još popularnija, posebno zbog bogatog sadržaja za goste, koji je dobrim dijelom unikatan i posebno osmišljen baš za goste ove plaže.

Ukoliko ste željni avanturizma na plaži Copacabana imate mogućnost unajmiti kajak i obići cijeli vanjski dio poluotoka. Plaža je jako dobro opremljena, ima niz sadržaja kao što su tereni za odbojku, veliki aquagan, parasaling, vožnja na banani i tubama, skijanje na vodi i razne druge aktivnosti…

Naravno, na plaži je moguće iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, te raznih rekvizita za vodene sportove.

Na plaži se nalaze i dva caffe bara koja se u večernjim satima pretvaraju u noćne barove koji okupljaju mladež iz cijele Dubrovačke rivijere.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

One Reply to “Plaža Copacabana”

You must be logged in to post a comment.