office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Gradina

Plaža Gradina smjestila se na Rogozničkom poluostrvu, nedaleko od poznate Marine Frapa. Do ove plaže možete doći pješice iz centra Rogoznice za samo 15 minuta hoda uz prekrasnu obalu rogozničkog poluostrva i preko Marine Frapa. Ako idete s automobilom, najbliži parking se nalazi na ulazu u Marinu, pa ćete do plaže morati prošetati još nekoliko minuta.

Pristupni put do plaže Gradina je šetalište koje se proteže duž cijelog poluostrva, što čini ovu plažu idealnom među zagovornicima aktivnosti na odmoru. Ugodna šetnja ili vožnja bicikle do plaže pravi su izbor za sve ljubitelje aktivnog ljetovanja.

Fini šljunak na plaži idealan je za mlađu djecu i starije, a plitki ulaz u more pogodan je za neplivače. Mnoštvo prirodnog hlada čini plažu Gradina izuzetno poželjnom u vrućim ljetnim danima, a čisto more i prekrasan pogled na susjedno ostrvo i marinu.

Plaža Gradina okružena je gustom borovom šumom koja u kombinaciji sa prekrasnim, čistim morem i bijelim šljunkom stvara poseban ugođaj. Opustite se sa svojim najmilijima na prekrasnoj plaži i uživajte u čistom moru bez mnogo gužve.

You must be logged in to post a comment.