office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Plaža Jadria

Gradska plaža Jadrija omiljeno je kupalište Šibenčana i njihovih gostiju još od davne 1921. godine.

Plaža Jadrija staro je Šibensko kupalište i locirana je nedaleko od grada Šibenika, na poluostrvu Srima.

Ova prekrasna šljunčana plaža idealna je za porodični odmor. Do nje se može doći automobilom ili brodicom iz grada Šibenika. Vožnja taksi brodom koji prevozi putnike iz grada do Jadrije poseban je doživljaj, pa svakako isprobajte i ovaj način dolaska na plažu Jadrija.

Svojom blizinom i prometnom povezanošću s kopna i mora te prepoznatljivih kabina u različitim bojama, s pravom nosi titulu kultnog šibenskog kupališta.

Na plaži Jadrija možete uživati u brojnim aktivnostima kao što su stoni tenis, mali fudbal i jedrenje na dasci, ali ukoliko poželite jedriti morat ćete ponijeti vlastitu dasku, jer se one na plaži ne iznajmljuju.

Na plaži se nalazi i ograđeno igralište za vaterpolo, stoga okupite ekipu i okušajte se u ovom, kako kažu najtežem sportu. Ukoliko ste ljubitelj mirnijih aktivnosti i uživanja na suncu za Vas su idealne pedaline koje se mogu unajmiti na plaži, djecu će ovo zasigurno oduševiti.

Najmlađi će uživati na dječjem igralištu u blizini plaže, dok se stariji mogu opustiti u beach barovima i kafićima. U blizini plaže nalazi se i restoran u kojem možete pojesti nešto na brzinu ili pak uživati u lokalnim specijalitetima.

Borova šuma na plaži Jadrija stvara prijeko potreban hlad koji štiti od ljetnih vrućina, a plitki i postepeni ulaz u more te sitni šljunak čine ovu plažu idealnom za boravak s djecom. Za Vašu sigurnost na plaži brinu iskusni spasioci, stoga se možete u potpunosti opustiti i uživati u boravku na plaži.

Jadrija je gradska plaža duge tradicije. Nekoliko desetljeća prije Jadrija je značila mnogo više za Šibenčane nego danas. To je bilo mjesto okupljanja mladih generacija, mjesto odrastanja, prvih ljubavi, zabave i sporta. Ukoliko imate prilike razgovarati sa starijim Šibenčanima, oni će vam zasigurno reći o svojim uspomenama sa Jadrije.

Adresa: Jadrija

You must be logged in to post a comment.