office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Podzemni hodnici Zerostrasse, Carrarina 3 & Carrarina 1

Pula ima novu turističku atrakciju! Nedaleko od Dvojnih vrata za posjetitelje je otvoren jedan od brojnih podzemnih hodnika građenih u doba Austro-Ugarske.

Podzemni hodnik broj 12, dug je oko 400 metara, ima i središnju dvoranu, a njegovi su hodnici široki od tri do šest, a visoki oko 2,5 metra a temperatura u hodnicima ne prelazi 20 stepeni.

Zerostrasse- pulski podzemni tuneli – imaju četiri ulaza s različitih strana, pri dnu padine brežuljka na kojemu se nalazi Kaštel, vode podzemnim hodnicima prema jedinstvenom prostoru u središtu u kojemu se hodnici susreću. Ulazi su napravljeni tako da omogućuju cijelom sustavu pravilno strujanje zraka.

Od avgusta mjeseca 2021, od podzemnih hodnika do Kaštela možete ići i liftom, što će vam znatno olakšati posjetu i jednoj i drugoj atrakciji. Lift se diže i spušta 24 m. Novootvoreni lift iz centra grada do Kaštela će vas dovesti za manje od jedne minute.

Zerostrasse su ostaci iz Prvog svjetskog rata, to su tuneli koji se protežu ispod cijele Pule, a za vrijeme rata su služili kao sklonište od potencijalnog napada.

Pred Prvi svjetski rat, u Puli se puno brige vodilo o načinima na koje bi se zapravo moglo zaštititi grad. Tako je podzemlje Pule postalo svojevrsno skladište za oružje, ali i utočište za stanovništvo u slučaju rata.

Nakon Prvog svjetskog rata, tuneli su dodatno nadograđeni, a navodno u njih u trenutnom stanju može stati gotovo cijela populacija grada Pule, tačnije oko 50 hiljada ljudi.

U sredini se nalazi prostor u kojem se svi tuneli „sudaraju“, a tuneli danas služe kao prostor za različite kulturne događaje.

Danas se možete tamo skloniti od napada dosade i uživati u partijima koji se održavaju za vrijeme Outlook i Dimensions festivala.


Radno vrijeme:

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Jun: 10,00 – 20,00 h

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Jul, Avgust: 10,00 – 22,00 h

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Septembar: 10,00 – 20,00 h


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Odrasli: 15,00 kn (oko )

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca: 5,00 kn (oko )

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Grupe (10+), studenti, umirovljenici: 10,00 kn (oko )

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca do 6 godina i osobe s invaliditetom: besplatano

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Ako koristite lift za Kaštel – 40,00 Kn


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Carrarina 3a, Pula

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  052 211 566

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

One Reply to “Podzemni hodnici Zerostrasse, Carrarina 3 & Carrarina 1”

You must be logged in to post a comment.