office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kaštel

Mletačka utvrda nalazi se u samom centru grada Pule, a poznata je po predivnom pogledu na grad Pulu koji se s nje pruža pa je turisti posebno vole.

Iz gornje kružne ulice jedan uspon vodi na vrh brežuljka, gdje je 1630. godine izgrađena utvrda četvrtastog tlorisa i s istaknutim ugaonim zašiljenim bastionima. Građen je po nacrtima francuskog vojnog arhitekta Antoina De Villea po narudžbi mletačke vlade radi zaštite grada i luke, s obzirom na njezin veliki značaj u pomorskom prometu na sjevernom Jadranu. Na vrhu brežuljka i ranije se morala nalaziti utvrda, vjerojatno s kontinuitetom još iz predrimskog i rimskog doba.

Histarska gradina je imala prvenstveno obrambenu funkciju, a i u rimsko doba tu je morala biti smještena neka manja vojna postaja. U Kaštelu je danas

Historijski muzej Istre.

Ovaj muzej od velikog je značaja za cijelu Istru jer broji preko 75 tisuća artefakta. Posjetioci će tako u ovom muzeju moći razgledati razne stare instrumente koje su koristili pomorci, vojničko ordenje, karte, zastave i još uistinu mnogo toga.

Od avgusta mjeseca 2021, od Kaštela do podzemnih hodnika možete ići i liftom, što će vam znatno olakšati posjetu i jednoj i drugoj atrakciji. Lift se diže i spušta 24 m. Novootvoreni lift iz centra grada do Kaštela će vas dovesti za manje od jedne minute.


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Zimi (1. oktobra – 31. marta): 09:00 – 17:00 sati

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Ljeti (1.april – 30. septembar): 08:00 – 21:00 sati


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Odrasli: 20,00 kn

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca: 5,00 kn

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Grupe (10+), studenti, umirovljenici: 10,00 kn

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca do 5 godina i osobe s invaliditetom: besplatan ulaz

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Ukoliko koristite lift – 40,00 Kn


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  Gradinski uspon 6

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 (52) 211 566

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

One Reply to “Kaštel”

You must be logged in to post a comment.