office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Pogledajte ljepote Bunskih kanala – Jedinstvena prirodna oaza u Blizini Mostara u koju ćete se zaljubiti

Posmatrajući sve predivne lokacije iz Bosne i Hercegovine teško se otrgnuti osjećaju koliko smo privilegovani da uživamo u ovakvim prirodnim kadrovima i pejzažima.

To nas je motivisalo da otkrijemo još jednu destinaciju, gdje Buna ljubi Neretvu, odnosno ušće rijeke Bune u Neretvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirnes (@mr_mixon)

Petnaestak kilometara južno od Mostara u mjestu Buna, smaragdne rijeke Neretva i Buna u duetu su kreirale ovu prirodnu oazu.

Bunski kanali nisi poput drugih ušća, a posebnost mu daje činjenica da Buna formira i niz slapova prije nego što se pridruži Neretvi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomas Damjanovic (@tomas_damjanovic)

Mnoštvo fotografija objavljenih na Instagramu dokaz su popularnosti ovog mjesta među posjetiteljima. Ukoliko volite da se prepustite umirujućim zvukovima prirode i slapova, onda je ovo vaša sljedeća destinacija na bucket listi. Naravno, pripazite da na lokaciju dođete uz prikladnu obuću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janko Gašić Freeman (@freemanjanko)

Posebno su impresivni kadrovi iz zraka u videoprilogu, koji donose pogled na deltu i njene zadivljujuće tirkizne boje prelijepog krajolika i okruženja bogatog florom i faunom.

Izvor:Bonjour.ba/Kofer.info

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.