office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Punat

Punat je malo mjesto, svega 1800 stanovnika, smješteno na južnoj obali ostrva Krka. Vizura mjesta, bilo da mu se prilazi s mora ili s ostrvskog kopna, nesvakidašnja je: mjesto se stisnulo uz obalu izuzetno dubokoga zaljeva, Puntarske drage, u čijem se pak središtu smjestilo minijaturno ostrvo Košljun, mjesto franjevačkog samostana. Nestvarno lijepo! Punat i Košljun su vjekovima upućeni jedan na drugog, život fratara – franjevaca i Puntara međusobno je prožet.

Stoga svaki posjetitelj obvezno zaželi posjetiti Košljun, što i omogućuju „barkajoli“ koji stalo održavaju 10-minutnu vožnju od Punta do Košljuna i natrag.

Iako je svega 750 metara udaljen od Punat i i vjekovno je vezan uz spomenuto mjesto, ostrvo Košljun katastarski pripada gradu Krku.

Uz ovu su neobičnu ljepotu vezani počeci turističkoga života u Puntu: on započinje još u 19. vijeku kada franjevački samostan na Košljunu posjećuje sama carica Karolina, udovica austrijskog cara Ferdinanda I. te Maksimilijan Ferdinand, mlađi brat austrijskog cara Franje Josipa, rumunjski kralj Karol I, i mnogi drugi viđeni i manje viđeni znatiželjnici.

Punat je malo turističko mjesto koje prije svega nudi odmak od žurbe, stresa, od buke. Punat je izuzetno dražestan, okupljen duž malih stisnutih ulica koje vode do tipičnih primorskih kuća s voltama, balaturama i konobama. Punat se vrlo ponosi tradicijom maslinarstva: danas će se za Punat reći da upravo svaka tamošnja porodica obrađuje vlastiti maslinik i proizvodi vlastito, vrlo kvalitetno, maslinovo ulje. Svaki će posjetitelj Punta vrlo lako povjerovati ovoj tvrdnji, budući da se prilazna cesta Puntu probija kroz koridor vrlo uzornih maslinika.

U Puntu će se naročito dobrodošlima osjećati nautičari budući da je u ovdje smještena najveća i najstarija marina na Jadranu koja može prihvatiti oko 1200 plovila.

Punat će rado prihvatiti i svakog drugog gosta, kojemu se nudi smještaj u hotelima, kampovima te u sobama i apartmanima porodičnih kuća.

Za sadržajan odmor u Puntu imate dnevne izlete brodovima na obližnja ostrva. Pružaju se mogućnosti ronjenja, pješačenja uređenim stazama u zaleđu Punta. Puntarska uvala upravo je idealna za sportove na moru, centar za skijanje na vodi i wakeboard ski lift Krk oduševit će i najzahtjevnije.

Mir, rekreacija, duhovna okrijepa na Košljunu, aduti su kojima Punat poziva svoje posjetitelje. Oni koji se odazovu, ne prestaju dolaziti!

Atrakcije

Podvodni park – Punat

Podvodni park Punat je jedinstvena atrakcija koju mora isprobati svako ko posjeti Punat i ostrvo Krk.

Ovo je jedna i jedina, istinita pustolovina za sve koji ne rone! Iskusite vrhunski osjećaj, gdje vrijeme staje, brige nestaju i disanje pod vodom postaje moguće, sigurno i lako… Uživajte u sigurnoj i zadivljujućoj šetnji po morskom dnu i upoznajte prekrasnu floru i faunu, kao i fascinantno gusarsko blago.

Na putu kroz podvodnu šetnju pratiti će vas kvalificirani iskusni vodiči, garantirajući vam maksimalnu sigurnost. Podvodna šetnja ne zahtjeva nikakvo znanje ronjenja pa čak niti plivanja. Ovo je prekrasno iskustvo i izuzetna prilika da upoznate podvodni svijet iznutra i ostvarite svoje snove.

Radno vrijeme : Svakoga dana od 10,00 – 19,00 h

Adresa : Punta Debij, Punat

Kontakt : 098 866 022

Plaže

Plaža Konobe

Plaža Konobe se nalazi s južne strane ostrva Krka u turističkom mjestu Punat.

Konobe je predivna šljunčana plaža rezervirana za naturiste. Plaža je nagrađena odličjem Plava zastava što je simbol kvalitete ponude i čistoće mora.

Iznad plaže se nalazi i naturistički kamp u kojem čete naći veliki izbor za zabavu i rekreaciju tako se možete zabaviti igrajući tenis, picigin, mini golf, stolni tenis, odbojku i brojne druge sportove. Na plaži možete pronaći i svoj kutak u hladovini koja će vam dobro doći za vrijeme najvećih vrućina.

Ukoliko se želite baviti nekim sportom na samoj plaži ponesite svoje rekvizite. Od sadržaja na plaži se nalazi trgovina s hranom i pićem, kafić gdje se možete osvježiti uz raznu ponudu pića te restoran u kojem možete kušati razne specijalitete ovoga kraja.

Plaža Punta Debij – Punat (plava zastava)

Plaža Punta Debij jedna je od glavnih plaža u Puntu, udaljena je samo 200 m od centra.

You must be logged in to post a comment.