office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Robert Dacešin podsjetio na ljepote Lavova, kulturnog centra Ukrajine

Bosanskohercegovački avanturista i travel bloger Robert Dacešin podsjetio je na ljepote Lavova, grada u zapadnoj Ukrajini, koji se smatra kulturnim centrom države.

“Prije mjesec dana posjetio sam Lavov, jedan od najljepših gradova u istočnoj Evropi u koji sam se naprosto zaljubio Danas, ovo srce se cijepa dok gledam svoje prijatelje iz ovog i drugih gradova Ukrajine i situaciju kroz koju prolaze. Da bih vam pokazao koliko je ovaj grad poseban, snimio sam ovaj video o njemu, u kojem smo, između ostalog, govorili i o životu u Ukrajini”, naveo je Dacešin.

Kulturni centar zemlje i grad prepun nevjerovatne arhitekture i historije. Ovo je i jedan od onih gradova koje kada obiđete, zapitate se kako je moguće da ovo mjesto nema više turista i zašto više ljudi ne zna za njega, naveo je avanturista u opisu videa.

“Mada, možda se nakon gledanja ovog videa i to promijeni, jer vjerujem da kada vidite šta sve Lavov ima da ponudi, da ćete biti jednako zaljubljeni u ovaj grad kao što sam i ja sam”, dodao je.

Tokom gledanja videa “obići” ćete Rinok trg, veliki broj crkvi, Boim kapelu, Kuću naučnika, staru apoteku, nekoliko muzeja, ali i osjetiti pravu dušu i energiju ovog mjesta.

“Ono što možda niste znali o meni je da moji korijeni vuku baš iz ovog grada pa je snimanje ovog videa meni lično bilo posebno i zbog te činjenice. Stoga, nemojte mi zamijeriti ako na momente budem previše emotivno doživljavao neke stvari, mada ću se potruditi da sve bude onako iskreno i realno, kao što je to bilo do sada”, zaključio je Dacešin.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.