office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šetalište ”Pet Danica”

Hercegnovsko šetalište „Pet Danica”, u dužini od 6 kilometara, proteže se pored mora od Igala do Meljina. Šetalište je dobilo naziv po imenima pet Danica, pet mladih djevojaka koje su se hrabro borile i poginule u Drugom svjetskom ratu.

Dio trase nekadašnje čuvene željezničke pruge Sarajevo – Zelenika, takođe je prolazio upravo ovim šetalištem, te se u Herceg Novom, uz zvuke brodskih sirena, nekada mogao čuti i huk voza, popularnog Ćira.

Danas pored šetališta dominira zvuk talasa, jarbola koji zveckaju, te muzika iz kafića koji se nalaze duž cijelog šetališta. Usput ćete naići na betonske i šljunkovite plaže i mjesta za odmor, bazen na otvorenom, jedriličarski klub, gradsku luku, ali i na brojna skretanja za stepeništa koja će vas odvesti do centra grada.

Gradsko šetalište je idealna ruta za šetnju brzim ili laganim hodom, trčanje, vožnju rolera i bicikla, meditaciju pored mora, otkrivanje istorije grada ili druženje u nekom od kafića sa opuštajućim pogledom na more.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ”šetališta Pet Danica”, pogledajte na MAPI

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.