office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Šimuni

Šimuni su izrazito turističko mjesto u kojem se nalazi ACI marina i veliki autokamp Šimuni. Mještani se uz turizam bave i ribarstvom  te stočarstvom.

Šimuni su malo ribarsko i turističko mjesto smješteno na jugozapadnoj strani ostrva Paga na pola puta između 11 km udaljene Novalje i 12 km udaljenog grada Paga, te tačno u podnožju najvišeg vrha otoka (Sv. Vid, 348 m nadmorske visine).

Šimuni su idealni za porodični odmor, šetnje i kupanje na prekrasnim obližnjim plažama.

Šimuni se protežu kroz 3 prirodne uvale: u sjevernoj uvali nalazi se ACI Marina Šimuni koja je otvorena cijele godine i jedna je od najsigurnijih na cijelom Jadranu. Središnja uvala namijenjena je ribarskim brodicama ali služi i kao mjesto prodaje netom ulovljene ribe, dok se u južnoj uvali smjestila šljunčana plaža.

Posebnu draž daju mu ribari koji u ranim jutarnjim satima stižu iz ribolova, a kvalitetnu svježu domaću hranu možete kušati u brojnim malim restoranima.

U neposrednoj blizina mjesta, u borovoj šumi, izgrađen je auto-kamp istog imena – Šimuni – vjerojatno najljepši kamp na ostrvu i jedan od ljepših na Jadranu, te je, jednako kao i marina, otvoren gostima tijekom cijele godine. U njegovom sklopu nalaze se sportski sadržaji i objekti gastronomske ponude, a posebnost mu daje izuzetno dugačka kilometarska plaža uz koju je smješten.

Zelenilo i borovina kojih u Šimunima ima na svakom koraku i u izobilju, čine ovo mjesto pravom zelenom oazom kamenog ostrva Paga – idealno za zdrav i miran obiteljski odmor, a ni plaža Zrće nije predaleko za one željne zabave (automobilom 10 minuta).

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.