office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Slavinj

Plaža Slavinj nalazi se 10 minuta hoda od centra Omiša. Iz centra do plaže treba hodati 10-ak minuta, a u blizini plaže nema parkinga pa se ne preporučuje pristup automobilom. Ova prekrasna šljunčana plaža predstavlja prvu od brojnih plaža koje se protežu obalom od Omiša prema Pisku.

To je relativno mala šljunčana plaža u sjeni stoljetnih borova i tamarisa. Slavinj označava početak niza prekrasnih plaža koje se protežu nekoliko kilometara, od Omiša pa sve do naselja Nemira.

Plaža Slavinj nalazi se odmah ispod glavne ceste, nekoliko desetaka metara od Franjevačkog samostana iz 18. vijeka, i jedna je od najstarijih kupališta u gradu Omišu – njom se prvenstveno koristi lokalno stanovništvo.

Postoje nekoliko barova u blizini, uz mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Prirodni hlad se također vrlo lako može naći. Žalo na ovoj plaži je vrlo sitno i idealno za malu djecu, ali ulaz u more nije odveć plitak, tako da u gradu Omišu ima i boljih plaža za malu djecu.

Za ugodniji boravak na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a od zabavnih sadržaja može se iznajmiti jet ski. Uživajte u svom boravku na ovoj prekrasnoj romantičnoj plaži, osjetite sitni šljunak pod nogama i zaljubite se u prekrasno čisto more.

Plaža je orijentirana prema jugozapadu i prima sunce cijeli dan.  Malo dalje prema istoku nalazi se plaža Brzet, s brojnim restoranima i barovima. Od plaže Slavinj prema zapadu proteže se 200 metara duga stjenovita obala koja se koristi za sunčanje i kupanje, pod nazivom “Ispod Fratara”.

You must be logged in to post a comment.