office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Velika plaža

Ovo je najpopularnija plaža na Omiškoj rivijeri. Plaža se nalazi u samom centru grada Omiša u dijelu grada pod nazivom Punta, i lako je dostupna, samo nekoliko minuta hoda udaljena od većine apartmana u gradu Omišu.

Ova duga 700 metara pješčana plaža je idealna za mlade i obitelji s malom djecom – ona nudi mnogo aktivnosti kao što su odbojka, nogomet na pijesku, jedrenje na dasci, jet-ski, brojne barove, zalogajnice, tuševe, sanitarne čvorove, mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki i još mnogo, mnogo toga.

Svoje slobodno vrijeme možete upotpuniti raznim sadržajem koji se nudi na Velikoj plaži tako možete igrati odbojku, picigin, okušati se na pedalinama, gondolama i u windsurfingu.

Plaža je prepuna tamarisa i borova, tako da na plaži možemo naći prirodnog hlada u izobilju. Plaža je okrenuta prema jugu i okupana je suncem tijekom cijelog dana, od ranog jutra do kasnog poslijepodnva. Veliki kameni mol na zapadu od plaže ga štiti je od učestalih ljetnih zapadnih vjetrova.

Plaža se nalazi se na samom ušću rijeke Cetine u Jadransko more, i nastala je taloženjem čistog i sitnog riječnog pijeska. Velika Plaža u gradu Omišu je vjerojatno jedna od najboljih i najpopularnijih pješčanih plaža u Hrvatskoj. Ulaz u more je vrlo plitak, a plićak se proteže stotine metara od plaže.

More je bogato ribom i školjkama što čini ovo područje vrlo zanimljivim za ronjenje. Na zapadnom dijelu plaže i na velikom kamenom lukobranu more je uvijek nekoliko stupnjeva hladnije, zbog blizine rijeke Cetine i njezinih hladnih voda koje su posebno ugodne u vrućim ljetnim danima.

Međutim, budući da je more na plaži vrlo plitko, za vrijeme sunčanih proljetnih i jesenskih dana brzo se ugrije, tako da je more uvijek nešto toplije ovdje, što čini Veliku Plažu savršenim mjestom za otvaranje i zatvaranje sezone kupanja.

Plaćeni javni parking nalazi se u neposrednoj blizini. Plaža je pogodna za osobe s invaliditetom, s dizalom za lakši pristup moru na malom molu na istočnom dijelu plaže. Na plaži je velika gužva u ljetnim mjesecima, ali na kamenom lukobranu uvijek je moguće pronaći malo mira i tišine.

U ljetnim danima na Velikoj plaži se organizira prvenstvo Hrvatske za precizno slijetanje padobranaca, i prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.