office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stara Novalja

Stara Novalja se smjestila u dubokoj uvali na sjeverozapadnom dijelu ostrva Paga. Zaštićena od bure i juga, privlači blagom mikro-klimom i bogatom gastronomskom ponudom svježe ribe, janjetine, paškog sira i dobrog vina.

Stara Novalja je idealno mjesto za porodice, ali i za sve one koji traže aktivan odmor i zabavno ljetovanje.

Stara Novalja ima razvijenu turističku infrastrukturu. Poznata je po ostacima starog antičkog vodovoda, maslinicima, bogatom podmorju i ronilačkim klubovima. Neposredna blizina Novalje i Zrća savršeno upotpunjuje raznolikost ponude.

Najveća plaža je šire poznata pješčana plaža Trinćel, dok se manje plažice protežu duž cijele uvale. Plaža Trinćel može se pohvaliti plavom zastavom, a mnoge turiste privlači zbog svoje urednosti, ljepote i opremljenosti raznim sadržajima za djecu i razne sportove.

Klima je blaga, mediteranska, a sezona kupanja proteže se od svibnja do listopada. Smještaj se može pronaći u privatnim apartmanima i sobama, a većina kuća nalazi se neposredno uz samu obalu – gotovo da s balkona možete skočiti pravo u more.

Ljubitelje gastronomije će oduševiti dobra paška tradicionalna ponuda, a sve to upotpunjuje zabava tijekom čarobnih ljetnih novaljskih noći.

U Staroj Novalji djeluje nekoliko ronilačkih klubova pa možemo reći da ronioci ovdje otvaraju i zatvaraju turističku sezonu.

Večernje osvježenje pružit će vam šetnja dugom, lijepo uređenom šetnicom uz more.

You must be logged in to post a comment.