office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stjuardesa otkrila kada je najmanje stresno putovati avionom

Doba dana u kojem letite avionom vrlo je važno ukoliko želite da imate što bolji tretman posade na letu.

Stella Connolly, bivša stjuardesa, otkrila je da odnos posade prema putnicima nije uvijek isti. Connolly je ranije radila kao stjuardesa na letovima iz New Yorka kazala je da su raniji letovi bolja opcija pa potom obrazložila i zato.

“Ranojutarnji letovi su najbolji, gotovo uvijek stižu na vrijeme, stoga biste mogli izbjeći stresne situacije. Želimo se vratiti kući ili doći do naših odredišta jednako kao i vi. Sretniji smo ako let polijeće na vrijeme”, kazala je.

Također, istakla je da raniji letovi ne znače samo ljubaznije osoblje, već i mnogo čistije avione za koje je manja vjerojatnost da će kasniti.

“Kako dan odmiče, ako jedan let kasni, veća je vjerojatnost da će drugi letovi biti odgođeni. Preporučujem rano letenje”, dodala je te istakla da vrijeme kašnjenja može se povećavati od šest ujutro nadalje.

Na stranici FiveThirtyEight nalazi se grafikon koji pokazuje da je prosječno kašnjenje leta samo osam minuta u 6 ujutro, a u 18 sati dostiže čak 21 minutu.

Prema Nacionalnoj laboratoriji za ozbiljne oluje postoji manja vjerovatnoća da ćete doživjeti turbulencije ukoliko letite rano ujutro. Razlog tome su grmljavine koje se češće događaju u poslijepodnevnim satima.(Klix)

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.