office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Sutivan

– Sutivan se kao naselje razvija uz crkvu sv. Ivana po kojoj je i dobio ime.

Međutim, noviji nalazi otkrivaju da se mjesto razvijalo paralelno s izgradnjom Dioklecijanove palače jer je jedan carev dostojanstvenik u Sutivanu gradio svoju palaču. Danas je Sutivan vezan za poljoprivredu, ribarstvo i pomorstvo.

Marljivo stanovništvo i plodna polja rezultiraju maslinicima i rodnim vinogradima, uređenim poljskim putevima koji s turizmom postaju pješačke i biciklističke staze koje polako razvijaju popularan rekreacijski turizam.

Sutivan je poznat po festivalu ekstremnih sportova – Vanka regule, koji se održava u srpnju svake godine.

Sutivan ljeti postaje živa pozornica na kojoj se održavaju koncerti, klapska pjevanja, ribarske noći, izložbe i druga događanja.

Park prirode Sutivan je lijepo izletište i mjesto pogodno za odmor i zabavu, organizira se obilazak zoološkog vrta, a tu su i igrališta za rekreaciju poput košarke, malog nogometa i odbojke na pijesku te odmor uz fontanu s odličnom ponudom jela i pića.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.