office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Tiktoker upozorava: Ako putujete u Istanbul pazite se ove prevare

Priče o prevarama koje možete da doživite na putovanjima uopšte nisu naivne, a sa pojavom društvenih mreža sve su češće priče o njima, kao i snimljeni dokazi.

Gdje god krenuli, zapad ili istok, čeka vas neki vid prevare na ulicama. Uostalom, sve to može da vam se desi i u rodnom gradu, pa zašto ne bi i na turističkim mjestima, gdje je vjerovatnoća veća da vas dočeka neki iskusni uličar sa svojom „žvakom“.

Jedna od „omiljenih“ istanbulskih prevara je više puta uhvaćena kamerom telefona, a upravo je i jedan Tiktoker riješio da podijeli iskustva sa ulice najvećeg grada Turske. Kako je on ispričao, ovo je najčešći fazon da vam se otmu pare, njemu se čak 2 puta desilo, ali se nije uhvatio na mamac koji mu je bačen.

„Prvo će neki čovjek šetati sa četkom i stolicom ispred vas. Vi to nećete ni primjetiti, ali onda će „slučajno“ ispustiti četku par metara ispred. Prva reakcija koja vam pada na pamet je da je podignete i vratite mu je. Logično. Međutim ako to uradite, on će krenuti da vam se zahvaljuje i traži da vam očisti cipele, besplatno. Onda će početi sa svojom tužnom pričom, da bi na kraju krenuo da vam traži pare i da vas juri po ulici.“ ispričao je Aleksa Rupić na svom Tiktoku i naglasio da ovu prevaru možete vrlo lako da izbjegnete. Samo ignorišite četku koju baci ispred vas i neće vam ništa reći.

Sudeći po komentarima Aleksa očigledno nije jedini kome se slično desilo:

„Istina, ne pitajte kako znam“; „Ovo se desilo ove godine meni i mužu„; i još mnogi komentari sličnog pravca su se našli ispod ovog klipa, ali i podsjećanja da sve ovo može da vam se desi u sred Srbije. Mnogi su napisali da se ovo dešava radovno u Nišu i Vranju, a neki su se sjetili da ovakvi likovi su često „operisali“, ili to još uvek rade po Beogradu.

Ako ne koriste ovakvo „pecanje“ sa bacanjem četke, čest je slučaj bio da te privuku nekim bezazlenim pitanjem poput: „koliko je sati“. Onda te mic po mic, navuku da staviš nogu na njihovu četku i tad si gotov. Nakon obavljenog posla kreće da vam traži 5 eura zavisi koliko je procjenio da imate. Ako ne želite da platite, kreće u svađu sa vama, pokazuje na obraz, a često se dešavalo po raznim svjedočenjima, da se pojave još dva, tri tipa zbog kojih, na kraju pod pritiskom morate da platite.

Izvor:citymagazine.danas.rs

You must be logged in to post a comment.