office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Trg Andrije Kačića Miošića

U središtu grada, u blizini rive najveći je gradski trg – Trg Andrije Kačića Miošića s njegovim spomenikom u sredini, izgrađen 1890. i fontana koja potiče iz 1775. godine i svedoči o vremenu kada je prva pitka voda stigla u grad.

Na trgu se održavaju razne zabavne i druge priredbe. Trg je dobio ime po najznamenitijem narodnom pjesniku, Andriji Kačiću Miošiću, piscu najčitanije knjige u Dalmaciji, koja je do sada doživjela 64 izdanja.

To je poznati ‘Razgovor ugodni naroda slovinskog’. Glavni gradski trg srce je svakoga grada. Spomenik fra Andriji Kačiću Miošiću dominira trgom, a djelo je poznatog hrvatskog kipara Ivana Rendića.

Na trgu se nalazi i crkva Sv. Marka Evanđeliste, koja potiče iz 1700. godine. Na ulazu u crkvu nalazi se oltar u kojme se čuvaju kosti Sv. Klementa, zaštitnika grada i makarske biskupije. Tu su i crkva Sv. Marka, sportski centar, Gradska knjižara, galerija, muzička škola.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.