office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Varoš

Ako je Kalelarga još od antike najvažnija zadarska ulica i krvotok grada, historijska četvrt Varoš simbol je novog Zadra. Njezine uske ulice prožete su atmosferom života koji je isijava ugodu i koji se kroz jutro polagano kreće.

Varoš je vjerojatno najsimpatičniji dio grada Zadra. Kada kažemo da je to dio grada u kojem se nalaze uske uličice koje su omeđene kamenim kućama od kojih većina ima prozore drvenih okvira, sasvim sigurno većina već ima neku sliku u glavi jer se upravo o takvim ulicama pišu pjesme i u njima se snimaju reklame za razne proizvode karakteristične za ovaj dio Republike Hrvatske.

U Varoši se odvijaju prizori svakodnevnih, ritualnih susreta i druženja, beskrajnih ćakula i feštica. Varoš je izložbeni prostor živog grada.

Varoš ima svoje dnevne rituale i senzacije, a kada noć prožme sve šarmantne i kultne gradske cafe barove, vrhunske restorane, suvenirnice s rukotvorinama ili muziku i pjesmu koja dopire s njezinih kaleta, život u Varoši postaje klackalica koja nikad ne staje. Varoš je oaza mladih, mjesto kolektivnih uspomena svih Zadrana i uvijek otvorena knjiga o brojnim znanim i neznanim junacima noćnog života, ali i života grada uopće.

Ovaj najšarmantniji dio grada sa zgradama gusto smještenima pored života koji ne staje, ima veliki izbor vrhunskih restorana, dinamičnih cafe barova za mlade i kultna mjesta za druženje.

Dio je to grada u koji se u prošlosti rijetko zalazilo. Razne se priče mogu čuti na svakom kantunu, od onih o dolini ćupova koji su služili pijancima za povraćanje, do onih novijih, punih srednjoškolskih uspomena.

Danas je Varoš nezaobilazni dio grada koji odiše simpatičnošću i u kojem iza svakog ugla možete načuti ponešto ćakula, a uz to i popiti najfiniju kavu u gradu.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.