office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kalelarga

Od najstarijih vremena u Zadru kao Via Magna, Strada Grande ili Ruga Magistra, zadarska je Kalelarga glavna gradska ulica. Zadranima je još i više; gradska žila kucavica, kultni prostor i simbol grada uz kojega su vezane najljepše uspomene.

U Zadru se službeno naziva Široka ulica (Calle Larga, Kalelarga), a opjevana je kao niti jedna druga ulica ili gradski simbol. Ima svoju himnu, mjesto je svakog ozbiljnog gradskog trača ili novosti.

Vjeruje se da je postojala i prije nego je Zadar postao gradom tog imena, u vrijeme moćnog Rimskog carstva, ali i ranije. Vijekovima Kalelarga je žila kucavica Zadra. Ovdje ćete najbolje opipati bilo grada.

Na Kalelargi i susjednom Narodnom trgu dočekuju se i slave veliki sportski uspjesi zadarskih klubova, kao što se s prvom jutarnjom kavom nježno oplakuju porazi i nekadašnje ljubavi.

Legenda kaže da je upravo Kalelarga kriva za jedne od najljepših ljubavnih početaka i najtužnijih završetaka mnogih generacija.

Posjetiti Zadar, a ne prošetati Kalelargom može se poistovjetiti s onom poslovicom da je to kao da ste došli u Rim, a niste vidjeli Papu.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.