office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vlasti popularnog turističkog mjesta u Italiji zabranile bikini: Ovo su naveli kao razlog

Gradonačelnik živopisnog primorskog grada u Italiji, čiji su prelijepi prizori na bezbroj fotografija više nego popularni na društvenima mrežama, uveo je novi kodeks oblačenja.

Novo pravilo u Sorrentu zabranjuje turistima da šetaju u bikiniju. Posjetioci Sorenta, na jugozapadnoj italijanskoj obali, mogli bi da budu kažnjeni do 500 evra zbog šetnje u bikiniju – prema novim pravilima koje je uveo gradonačelnik Masimo Kopola.

Na meti zabrane su i turisti koji šetaju bez majice.

Kopola je rekao novinarima da oskudno obučeni turisti izazivaju „nelagodnost lokalnim stanovnicima”, prenosi The Times.

Kaže da želi da se suzbije sa „široko rasprostranjenim nepristojnim ponašanjem” koje „većina ljudi smatra suprotnim pristojnosti i koja karakteriše civilizovani suživot”.

„Nastavak tolerisanja ovakvog ponašanja, kao i izazivanje nelagodnosti među stanovništvom i među posjetiocima, moglo bi da dovede do negativnog suda o kvalitetu života u našem gradu, sa posljedicama po njegov imidž i po turizam”, dodao je Kopola.

Lokalni novinar Max Tamanti nazvao je grupe turista u bikiniju i bez majice „stravičnom povorkom” i rekao da pretvaraju grad u scenu iz Danteovog pakla.

Sorrento je popularna stanica na obali Amalfi, omiljena među uticajnim ljudima i mladim parovima zbog svojih savršenih živopisnih zgrada i restorana na vrhovima litica koji se spuštaju do mora.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.