office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Wizz Air otkazao let, turisti iz Srbije ostavljeni na cjedilu

Putnicima je, kako kažu, ponuđeno da im kompanija pokrije troškove hotelskog smještaja jednu noć, ali za povratak nisu našli rešenje

Oko 200 turista ostalo je sinoć zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je kompanija Wizz Air tri puta pomjerila let za Beograd, da bi ga na kraju i otkazala.

Putnicima je, kako kažu, ponuđeno da im kompanija pokrije troškove hotelskog smještaja jednu noć, ali za povratak nisu našli rešenje, jer su naredni letovi Wizz air-a popunjeni, a idući slobodni su tek za pet dana, piše Nova.rs.

– Mi smo na aerodromu Čampino u Rimu, ovdje je 200 turista iz Srbije. Nama je danas otkazan let. Tri puta smo dobijali poruke da je odlagan let, a četvrta poruka je bila da je let otkazan. Ljudima koji su prošli kontrolu nisu dali ni sendviče, ni vodu”, rekla je jedna od putnica Gordana Ristić, koja živi i radi u Rimu.

Prema njenim riječima, putnici nisu dobili nikakvu informaciju i nemaju kome da se obrate.

Za sada jedinu podršku, kako kaže, imaju od ambasade, ambasadora i konzula i čekaju njihov dolazak da ih podrže.

– Wizz Air nam je dao opciju da večeras napustimo aerodrom i prespavamo u hotelu, ali nam ne garantiraju novi let. Daju nam novac sa kojim mi ne možemo u narednih dan ili dva, da kupimo kartu za Air Serbia – rekla je Ristić i napomenula da su među našim turistima koji su satima uzaludno čekali let za Beograd i roditelji sa djecom.

Dodala je da joj se ovo dešava drugi put i da je prije dva mjeseca bila slična situacija samo u Beogradu.

– Nas žele da smjeste bez garancije da ćemo poletjeti za dan ili dva. Nama treba avion, neka plate drugu kompaniju koja će nam dati avion da odemo u Beograd. Ovdje su ljudi koji bi mogli zbog kašnjenja izgubiti posao.

Izvor: Nova.rs

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.